Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 25. 2. 2011.

Otvoren festival nauke (video)

Festival “Nauk nije bauk” u organizaciji Gimnazije "Svetozar Marković" otvoren je na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Aleksandar

    19:36 // 25. 2. 2011.

    Imam dvoje dece od 13 i 8 godina. Poslednja sansa za njihovo školovanje u siromasnoj Srbiji, u Nišu, sa platama koje ja i supruga imamo, jeste Gimnazija Svetozar Marković. Već sada me je strah što vreme leti a deca odrastaju. U Srbiji se jedino još znanje tj. "mozak" može prodati. Jedina šansa da kao roditelji "prođemo bezbolno" kod školovanja dece i to sa vrhunskim obrazovanjem jeste da ova i moja gimnazija živi i radi doživotno. Čudno mi je jedino da do sada nema nijednog komentara.

  • Milos

    21:57 // 25. 2. 2011.

    Bio sam na festivalu nauke, slusao predavanje o prehrambenim bojama. Bilo je vrlo zanimljivo i poucno, mada i pomalo strasno, jer sam saznao u kolikoj meri se opasne boje koriste u nasoj prehrambenoj industriji! U EU je 95% tih opasnih stvari zabranjeno, a kod nas se trpa u sve i svasta!

    Mislim da je Nisu neophodan ovakav festival kako bi mladim ljudima pokazao da nauka moze biti i zabavna, a ne samo smorna (kako velik broj mladih misli), jer Nis je veliki grad, ima puno potencijala da se nauka razvija, pa neka ovo bude neki pocetak.
    Ocekujem da ce Vlada, ali i zemlje EU ovo preopznati i novcano podrzati!

  • Srđan Radić

    23:11 // 25. 2. 2011.

    @Aleksandar
    Šta vas čudi, ljudi obožavaju da komentarišu obično kada zakeraju, pljuju ili pričaju bez veze.

    Nauk nije bauk je super stvar, i pun sam utisaka sa današnje posete festivalu!

    Trebalo je sve ono organizovati, uštimovati... Jednostavno je lepo videti sve te mlade ljude okupljene oko nauke, željne znanja.

    Bravo za Gimnaziju "Svetozar Marković" i sve ljude koji učestvuju u realizaciji festivala!

  • Pavle I. Premovic

    16:08 // 26. 2. 2011.

    Poruka za g-dina Djelica:
    U toku januara obavesteni smo od Vaseg ministarstva za nauku da je predlog projekta iz oblasti osnovnih istrazivanja Laboratorije za geohemiju, kosmohemiju i astrohemiju PMF-a u Nisu zauzeo ubedljivo poslednje mesto. Pre jedno mesec dana recenzent americkog casopisa Geological Journal ovako je okarakterisao nas naucni rad: "Ir anomaly in the Cretaceous-Paleogene boundary FishClay at Højerup (Stevns Klint, Denmark): the proportion of extraterrestrial component" by P.I.Premovic and B.S.Ilic For many years ago, the authors have investigated FishClay (Højerup, Stevns Klint, Denmark) from different aspects significant from the point of view of geology. Their latest manuscript deals with the origin of the increased Ir content in the Fish Clay, which is a very intriguing topic in geology and the question that is still open until today.
    U zakljucku citiracu nasu pesnikinju Desanku Maksimovic: Care (Djelicu) trazim pomilovanje za preko vode prevezene zedne!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: