Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 20. 10. 2010.

| Društvo

Počeo USAID program u agraru

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – U Leskovcu su održane javne konsultacije u organizaciji Ekonomskog instituta iz Beograda, a tema je "Agrobiznis, tvoja šansa", u okviru USAID programa u Srbiji, kojim je predviđena obuka 50 žena sa područja Jablaničkog okruga.

Luis Fioro, rukovodilac agrobiznis projekta, koji već pet godina finansira USAID, a podržava Ekonomski institut iz Beograda, ističe da je vrednost ovog programa za celu Srbije 24 miliona evra.

Program obuke će, inače, biti održan tokom novembra u Leskovcu i Vranju u trajanju četiri dana.

Polaznici mogu biti nezaposlene žene koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva i uključene u zadruge.

Sve polaznice obuke će biti osposobljene da same naprave biznis plan za svoju poslovnu ideju uz pomoć predavača i konsultanaka Ekonomskog instituta iz Beograda.

Po okončanju Programa obuke, polaznice mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava i pokretanje sopstvenog biznisa.

Predviđeno je da USAID Agrobiznis dodeli za pokretanje posla bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 15.000 američkih dolara onim polaznicama programa čije poslovne ideje i biznis planovi dobiju najviše ocene.

Programom su obuhvaće sektori stočarstva, mlekarstva, vođarstva, povrtarstva, uzgoj i prerada pečuraka i prikupljanje i prerada lekovitog bilja i šumskih plodova.

- Posle konsultacija, planirano je da programom bude angažovano pedeset žena sa područja Jablaničkog okruga – kaže Predrag Ranić, PM za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: