Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:34, 18. 5. 2014.

| Društvo

Pomoć iz Vranja poplavljenim područjima

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje-pomoc-svilajnac-JUZNE-VESTI.jpg
Prokupljanje pomoći nastavlja se na više punktova u gradu

Veliki broj Vranjanaca donirao je tokom vikenda hranu, obuću, odeću, sredstva za higijenu i ostalu pomoć za poplavljena područja.

Volonteri Crvenog krsta neprestano rade kako bi upakovali i pripremili pomoć za slanje u ugrožena područja.

Drugi kontigent pomoći iz Vranja danas je krenuo za Svilajnac gde će ugroženii dobiti vodu, konzerviranu hranu, zatim odeću, obuću i ćebad iz Vranja.

Po rečima sekretara Crvenog krsta Tomislava Stefanovića, građani neprekidno dolaze i donose pomoć za ugrožena područja, dok je kamion za prevoz pomoći Svilajncu obezbedilo preduzeće Alfa Plam. Istovremeno se priprema  i pomoć za Paraćin.

2 U ponedeljak će na sednici Gradskog veća biti doneta odluka o upućivanju novčane pomoći iz Vranja.

Grupa od 6 vatrogasaca iz Vranja i jedan čamac upućeni su juče u Obrenovac gde su anažovani na evakuaciji ugroženog stanovništva. Po rečima zamenika gradonačelnika Vranja i zamenika komandanta Štaba za vanredne situacije Dragoljuba Stevanovića, danas još 10 vatrogasaca sa 5 pumpi kreće u ugrožena područja, u skladu sa uputstvima Sektora za vanredne situacije.

Iako se prvobitno apelovalo na građane da svu pomoć donose isključivo u Crveni krst, ipak, građani, udruženja i političke stranke otvorile su vrata svojih prostorija za prikupljanje pomoći.

U Kancelariji za mlade otvoren je punkt za prikupljanje pomoći poplavljenim područjima Srbije. Svi koji žele i mogu da pomognu, mogu da donesu konzerviranu hranu, hranu za bebe, pelene, sredstva za higijenu, odeću ... Istovremeno, u Kancelariji će dežurati mobilni timovi volontera koji će, po pozivu, odlaziti kod sugrađana koji žele da pomognu, a nisu u stanju da sami donesu stvari u neki od punktova za prikupljanje pomoći.

U subotu su određenu količinu pomoći prikupili i članovi Odreda izviđača „Zavičaj 1093“.

Tokom dana otvorena su i vrata Centra E8 (Kneza Miloša 20), gde se mogu predati paketi konzervirane hrane i sredstava za ličnu higijenu, a njihovi volonteri će svu prikupljenu pomoć predati vranjskom Crvenom krstu. Otvoreni su i punktovi za prikupljanje pomoći u Medicinskoj školi u Ulici Moše Pijade i u Turističkoj organizaciji Vranja, u Ulici 29. Novembra broj 2, drugi sprat iznad Biblioteke, kao i u Demokratskoj stranci.

Kinolozi iz Makedonije doneli su jutros prvi kontigent pomoći koji se prikuplja od danas na bezbroj lokacija širom Makedonije.

- Doneli smo hranu, 200 litara vode, sredstva za higijenu i nešto lekova. To je samo početak jer ćemo tek dopremati ono što se prikuplja u Makedoniji. Pošto smo mi kinolozi, doneli smo 150 kilograma hrane za pse - kaže za Južne vesti jedan od kinologa Nikola Angelovski.

U ponedeljak i Udruženje za zaštitu životinja „Najbolj prijatelj“ krenuće sa prikupljanjem pomoći u vidu hrane i lekova za životinje u poplavljenim područjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: