Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 24. 4. 2024.

Privremeno stopirana sporna promena naziva Bulevara Šabana Bajramovića

Spomenik Šaban Bajramović Boban Džunić kaže da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić; foto: JV

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Niša neće se razmatrati o predlozima da Bulevar Šabana Bajramovića promeni naziv u Bulevar Saše Švabića Švabe, dok je čuveni muzičar trebalo da nasledi Stočni trg. Odluka je doneta nakon sastanka koji je predsednik Skupštine Boban Džunić održao sa predlagačima ovih inicijativa. Navodi da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Predlog

    17:45 // 24. 4. 2024.

    Privremeno, znači do posle izbora. Ako hoćete da bude i posle izbora, izađite na izbore i GLASAJTE PROTIV SNS ZLA! Ne bojkotu!

  • Dragan

    18:01 // 24. 4. 2024.

    Oni bi izgleda hteli i jedno i drugo. Neće da može.

  • Tatatira

    19:33 // 24. 4. 2024.

    Ne omalovazavam nikog ali kakvi nocni vukovi, gde ide ova zemlja ...sta je sledece bulevar sime spasica, trg zeljka mitrovica, ulica andjela pakla???

  • Pravda za Švabu

    20:18 // 24. 4. 2024.

    Švabi dajte Stočni trg.

  • Qgo

    21:44 // 24. 4. 2024.

    @Tatatira sledece je ulica Tomo Zeznatija i bulevar Tomi Stila.

  • Dejan Todorović

    22:09 // 24. 4. 2024.

    Ulica Bojana Mitrovica za koga niko nije čuo na Trošarini se menja u ulici Saspe Savica Švabe po želji gradjana koji itu tom ulicom 50god, ko je Bojan Mitrovic

  • Dejan Todorović

    22:14 // 24. 4. 2024.

    Ulica Marina Drzica sada nekog Bojana Mitrovica koju sam nametnuli nNaprednjaci za koga niko nije čuo od gradjana koji ti žive niti se pitaju zvace se Saša Savić Švaba ne pitaju se ni Vukovi ni Romska zajednica ni Sotirovsk

  • xx

    23:47 // 24. 4. 2024.

    Jedan je Saban, svi ostali su sabani

  • SVABA JASE

    00:15 // 25. 4. 2024.

    Svaba je ziveo u ulici Heroja pop Mice, nekog partizana za kog niko nikad nije cuo, najlogicnije i najnormalnije resenje ako vec hocete da mu date ulicu preimenujte po njemu tu ulicu u kojoj je ziveo

  • Hepek

    06:40 // 25. 4. 2024.

    Je li zna neko gde je ulica kralja Milutina ? Kakav istorijski lik a kakva ulica ? Ali zato vodja noćnih vukova ( jaka titula ) njemu bulevar !!! Mnogo smo jadni a busamo se u prsa kako smo mi Srbi ponosni na pretke naše .

  • Vlada

    10:14 // 25. 4. 2024.

    Slusam juce izjavu jednog od "bajkera": Mi necemo odustati od nase namere, ovo je samo privremno...Ko ste to "VI" druze, na osnovu cega VI dajete sebi za pravo da imenujete ulice i bulevare i zbog cega mislite da je neko ko je po VAMA veliki "patriJota" i "humanitarac" zasluzio da mu ime stoji u rangu Nemanjica, Stevana Sremca i ostalih?

  • Obi-van-kanobi

    12:38 // 25. 4. 2024.

    Ostade zbog sabana saban bez trga.

  • cobi

    00:50 // 28. 4. 2024.

    ceo svet zna za sabana preko njega i za nis . A ko je taj svaba???

  • Jasar

    01:38 // 29. 4. 2024.

    Soske nervoza ,pa realno stocni trg i treba da nosi Sabanovo ime,tu je po meni skroz korektno,a Sarajevska i celo naselje sljaka u Miškova mala da se zove ,ipak on je ziva legenda ,i najbitnijeg pokojnog Vlastu gandija da ne zaboravim on zasluzuje trg...

  • Гага

    11:42 // 29. 4. 2024.

    Шабан има трг испред"Официрског дома",са својом статуом и малим одеоном...а,по Шваби,нека се назове удружење бајкера...било би сасвим примерено...?!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: