Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 10. 11. 2017.

| Društvo

Radnici Niša i dalje čekaju odgovor o datumu i načinu isplate zaostalih plata

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Protest radnika
Traže da budu sagledani budžetom za 2018. godinu; Foto: JV/V. M.

Još jedan petak prošao je u znaku protesta radnika propalih niških društvenih firmi kojima država duguje milione. Sudeći po tome da više niko ni iz lokalne vlasti ne izlazi da im se obrati ispred Gradske kuće, a da je prošlo više od godinu dana kako im je Aleksandar Vučić obećao pare, očigledno malo koga interesuje njihov višegodišnji problem.

Zbog toga, ogorčeni, neki od njih najavljuju da će sledeće nedelje da uđu u Gradsku kuću, i ostanu tu dok ne dobiju bilo kakav odgovor, a njihova očekivanja su i da državni budžet za 2018. obuhvati i njihove zarade.

Protestujem već 7 godina. U utorak ako ne bude sastanka u Beogradu, ili odgovora do petka, da uđemo unutra i ne izlazimo dok nam ne daju dinarče - rekao je jedan od radnika Niša.

Pored izvršnih sudskih presuda, obećanja tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika Vučića, i višegodišnje borbe na ulicama, kažu da više nemaju šta da čekaju. Protest radnika Niša Pozivaju sve radnike i ostale Nišlije da ih podrže; Foto: JV/V. M. U njihovom slučaju, dodaju, i usmeno obećanje dobija pravnu težinu, pa podsećaju javnost da očekuju da ono što je rečeno bude i ostvareno, uprkos tome što je Vučić kasnije rekao da je učinjeno sve što se moglo i da para za radnike nema.

Zamajavaju nas raznim stvarima. Oni kažu imamo suficit u budžetu. Ako imate suficit dajte pare - kazao je jedan od radnika.

Deo radnika koji su se okupili ispred Gradske kuće, prošetao je centrom grada, očekujući podršku Nišlija.

Podsetimo, Vučić im je, kako su kazali, obećao da će isplata zaostalih plata da počne još krajem 2016. godine. Međutim, od tada im je 2 puta isplaćena samo jednokratna socijalna pomoć. Iako je u Niš dolazila Radna grupa sastavljena od predstavnika ministarstava, isplate nije bilo, ni posle prošlogodišnjeg evidentiranja radnika u Centru za socijalni rad.

Dodatno ih, kako sami kažu, koči i to što svega stotinak njih izlazi na proteste, iako oko 9.000 radnika godinama čeka pare koje su zaradili u niškim preduzećima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    17:53 // 12. 11. 2017.

    Glasajte ih ponovo?Ubrzo ce ponovo izbori a vi rekoste da nema za koga da glasate pa si ponovo glasajte isti a onda blejte pred Skupstinu dok oni obrcu milione a vama zamazu oci sa po pet crvene.Beeeeeeeeeeeee!!!

  • Ei

    23:48 // 11. 11. 2017.

    Proteste treba organizovati u popodnevnim casovima jer osteceni koji rade ne mogu nikako doci u 10 prepodne.

  • radnik

    18:41 // 11. 11. 2017.

    Nisu te firme propale,već su opljačkane,a to je ogromna razlika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: