Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 15. 3. 2011.

| Društvo

Tužen aikido klub zbog oglašavanja

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti

PIROT - Aleksandar Petrović, trener i predsednik aikido kluba „Tenšin" iz Pirota, dospeo je na sud jer je tržišni inspektor protiv njega podneo prijavu zbog toga što je po pirotskim školama lepio plakate pozivajući decu da se bave ovim sportom.

Prema Petrovićevim rečima tržišna inspektorka Dragana Mijalković podnela je prijavu jer je u jednoj osnovnoj školi videla plakat njegovog kluba.

- Navodno, po zakonu, ne sme da se reklamira i nameće nikakav proizvod ili usluga maloletnim licima ukoliko to nije u skladu sa interesima maloletne osobe. Iako sam ukazivao da je bavljenje sportom upravo u interesu svakog deteta, razumevanja nije bilo - kaže Petrović.

Prošle nedelje Petrović se po ovoj prijavi našao i na sudu.

- Prema presudi, dužan sam da platim sve troškove sudskog procesa i kažnjen sam opomenom. Nemam nameru da platim ni dinar jer bi to značilo da sam kriv. Odmah pošto sam dobio prijavu reagovali su i roditelji i direktor Sportskog centra Pirot. Ponudili su mi da oni snose sve troškove jer su mi rekli da je minimalna zaprećena kazna za ovo delo 100.000 dinara. Ja ću se žaliti i na ovu presudu jer smatram da nisam kriv - kaže Petrović.

Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra kaže da je dugogodišnja praksa svih klubova u Pirotu da termine svojih treninga oglašavaju na oglasnim tablama škola. Zbog toga su, naglašava Đorđević, zaprepašćeni ovom odlukom.

U Tržišnoj inspekciji u Pirotu kažu da je prijava protiv Aleksandra Petrovića podneta u martu prošle godine. Inspektorka Dragana Mijalković podnela je prijavu zbog kršenja Zakona o oglašavanju.

- Zakon izričito navodi da je zabranjeno oglašavanje u školama i predškolskim ustanovama, osim ako oglasna poruka služi zaštiti opšteg interesa maloletnog lica i ako ne preporučuje konkretnog davaoca usluga. To nije prijava ni protiv sporta ni protiv bavljenja dece sportom, već prijava protiv oglašavanja konkretnog sportskog kluba. Akcija je sprovedena po nalogu i uputstvima iz nadležnog ministarstva - kaže Slobodan Todorović, šef Tržišne inspekcije u Pirotu.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BRAT

    08:39 // 18. 3. 2011.

    Streasno,pa deca su pozvana na edukativni sport i rekreaciju,aikido je defanzivna tehnika i vrlo je poucna i pametno je poznavati tehniku jer se kandidat i duhovno razvija,pa Bogu hvala trener je zvao decu na sport i rekreaciju a ne na nekakve huliganske pobude,zar je lose nekog obrazovati,izgleda da jeste,bolje da ih je zvao da se drogiraju mozda,SVASTA,u pravu je trener zato sto nece da plati kaznu zasto zar se kod nas ISPRAVNOST i postenje kaznjava.

  • Slavica Ognjanovic

    21:40 // 17. 3. 2011.

    Tuzen je i Plesni Klub Swing iz Nisa, koji postoji i radi 20 godina, zbog jednog zalepljenog plakata u osnovnoj skoli u Aleksincu. Proglaseni smo okrivljenim a presudu cekamo. Mislim da bi trebalo da sportski klubovi organizuju hajku na trzisnu inspekciju, kao sto su i pomenuti u cilju uterivanja novca u svoju kasu. Kao da im nije dosta sto su kao organ za sporadicno i selektivno sprovodjenje kvazi zakona, mnogima nepravedno naneli stetu...

  • pivo je zdravo za ucenike

    23:07 // 15. 3. 2011.

    inspektorka svrati u nis. preko cele zgrade jedne srednje skole u najstrozem centru nisa vec godinama visi reklama za pivo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: