Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 10. 1. 2023.

U Aleksincu nema merenja u realnom vremenu, ali je vazduh zagađen

Aleksinac zagađenje; foto: JV Ima zagađenja, ali nepoznato koliko je u realnom vremenu; foto: JV

Aleksinčani ne znaju kakav vazduh dišu u svakom trenutku jer ne postoji automatska merna stanica kao u drugim gradovima na jugu, a ona koja postoji do sada je merila samo PM 10 čestice 8 nedelja godišnje i pokazala je da vazduh jeste zagađen u zimskim mesecima. Od ove godine planirano je da se mere i sitnije i opasnije PM 2.5 čestice u vazduhu, ali takođe ne svakodnevno. Nadležni procenjuju da u Aleksincu dominantno zagađenje potiče od individualnih ložišta i saobraćaja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ekolog

    12:22 // 10. 1. 2023.

    Ja odavno predlazem da se kubik ogrevnog drveta optereti sa bar 10 000 dinara takse kao i benzin sa jos bar 100 dinara po litru ne bi li se gradjani naucili da malo vise brinu o planeti ali nema ko da slusa. Svi bi samo da se greju i da se voze.

    • Ako nemaju za hleb, neka jedu kolače

      14:20 // 10. 1. 2023.

      Tako je, treba kazniti sve stanovnike najrazvijenije regije u Srbiji što svoje milione ne troše na solarne panele i elektične automobile. Ipak je u Srbiji zlatno doba, za ime Boga.

      Još bolji predlog: Sve zle ljude koji koriste zlo zagađujuće gorivo staviti u logore da se bolje koncentišu i da ih tamo reedukuju ovako prosvećeni ekolozi. A gde nema ljudi, nema ni zagađenja, pa eto rešenja.

  • sanja biuk

    14:45 // 10. 1. 2023.

    Pa moraju ljudi sa necim da se greju, pa i da se voze..., zato koristim u svom stanu fotokataliticki preciscivac vazduha i uzivam kod kuce...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: