Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:41, 22. 6. 2011.

| Društvo

U Briselu otvorena kancelarija Grada Niša

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
brisel

BRISEL - U Briselu je večeras otvorena kancelarija Grada Niša.

Svečanom otvaranju osim gradonačelnika Niša Miloša Simonovića prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, šef Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Eduard Kukan i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

- Siguran sam da ćemo kroz ovu kancelariju imati mogućnost da mnogo lakše pristupamo evropskim fondovima, da stvaramo kontakte, da stvaramo bolje uslove za ulaganje ne samo u Niš, nego u čitav region juga Srbije. Ovo nije samo kancelarija Niša, već će zastupati interese čitave južne i jugoistočne Srbije. Siguran sam da ćemo veoma brzo videti rezultate otvaranja ove kancelarije - rekao je Simonović, ali na kraju naglasio da će "i pored otvaranja ove kancelarije i dalje sve zavisiti od nas".

Evropski parlamentarac Eduar Kukan, pozdravio je "inicijativu" Grada da otvori kancelariju u Briselu.

- S obzirom da Srbija želi da postane član Evropske unije, nije bitno samo da se EU približava država već i regioni, sa svojom kulturom, istorijom. Zbog toga je veoma dobro što je Grad Niš otvorio ovu predstavničku kancelariju u prestonici Evrope - rekao je Kukan.

Šef kancelarije Niša u prestonici Evrope, Aleksandra Lugović, ocenila je da je večerašnji skup odličan signal za dalji rad.

- Ne samo da je na otvaranje došao veliki broj ljudi, nego je došao veliki broj veoma bitnih i značajnih ljudi - kaže Lugović.

Uz Niš svoju Kancelariju u Briselu od srpskih gradova otvorio je jedino Kragujevac.

Aleksandra Lugović, šef Kancelarije Grada Niša u Briselu

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera detlic

    12:15 // 29. 6. 2011.

    Ovo je dobra ideja, i mislim da nebi trebalo da se prica kako je grad Nis otvorio.... vec kako je region otvorio...

  • Predrag N.

    19:28 // 26. 6. 2011.

    Evo ja i mojih tristotinak neoženjenih hajduka iz Gorjeg Matejevca koliko sutra počijemo da učimo francuski ili flamanski - pitanje je sad ?! Šta ima više da čekamo ove naše južnjakinje ? Za put do Belgije koristićemo italijansku avio kompaniju pošto su sedišta već
    plaćena.

  • Milan petrovic

    13:29 // 24. 6. 2011.

    ovo je smesno.. sve negativni komentari.. a niko ne shvata da je ovo jako dobar potez.. samo pricate na pamet i po inerciji..

    • pera

      19:47 // 25. 6. 2011.

      prvo treba da nauci kako se daje intervju a ne da se kleberi ovoliko ali ne zameram joj jer bi i ja bio srecan da mi tata zavrsi takvo radno mesto sa 29 god.

    • pera

      20:32 // 25. 6. 2011.

      niko ne kaze da je ovo los potez,trebalo je da otvorimo kancelariju jos 6.okt.2000 a ne da cekamo 11 godina!Samo kazem da nam za sefa kanc. ne treba devojcica koja se ovoliko kleberi dok daje intervjue ali ne zameram joj jer bi i ja bio srecan da mi tata zavrsi takvo radno mesto sa 29.god

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: