Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 10. 5. 2011.

| Društvo

Ulicama Leskovca luta 1.500 pasa

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – U JKP Komunalac, koje je zaduženo za hvatanje pasa lutalica, procenjuju da ulicama Leskovca luta oko 1.500 pasa.

U Turekovcu, nedaleko od Leskovca, gde je sagrađeno privremeno prihvatilište za pse lutalice, popunjeni su svi kapaciteti, saopštavaju iz ZOO službe JKP Komunaalac.

- Trenutno se ovde čuva više od 200 pasa lutalica, što je znatno više od raspoloživih kapaciteta – kaže Vlada Cvetković, rukovodilac ZOO službe Komunalca.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlja u Leskovcu, u prva četiri meseca ove godine psi lutalice su povredili 122 lica, a među njima je 59 primilo vakcinu protiv besnila, jer su zadobili povredu od nepoznatih četvoronožaca. Tokom ovog meseca psi lutalice ujeli su 19 Leskovčana.

U ZZJZ u Leskovca takođe ističu da vakcine ima dovoljno, ali se koristi samo u tzv. hitnim slučajevima.

U poslednjih pet godina pokrenuto je 450 postupaka za nadoknadu tzv. nematerijalne štete zbog ujeda pasa lutalica i u polovini slučajeva postupci su davno okončani.

Kao i prethodnih godina, i ove, radnici Komunalaca najpre hvataju pse lutalice iz užeg centra, u blizini škola, vrtića, zdravstvenih i drugih ustanova, a potom će akcija biti nastavljena i u drugim delovima Leskovca.

U Leskovcu je odavno planirano da se sagradi trajni azil za pse, ali kada će ta ideja biti realizovana ne zavisi od JKP Komunalac, nego od materijalnih mogućnosti lokalne samouprave. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: