Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 25. 12. 2023.

Zagađenost vazduha u Nišu sinoć najveća u poslednjih mesec dana, jutro nije donelo spas

Zagađenje u Nišu, januar 2023; foto: JV Ljubica Jocić Zagađenost vazduha se ne smanjuje; foto: LJ. J.

U poslednjih 30 dana u Nišu je vrednost štetnih čestica u vazduhu dostigla najveću vrednost sinoć, kada je u ponoć, prema merenjima Agencije za zaštitu bilo čak 5 puta više štetnih čestica PM2.5 nego što je prihvatljivo - 255 mg/m3, a tri puta je bila veća vrednost PM10 čestica nego što je prihvatijivo - 289.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • slavko

    12:49 // 25. 12. 2023.

    Ova "supljoglava" vlast ne zna da i oni disu taj vazduh,a bave se samo kako da sto duze "muzu" ovaj narod koji ce nestati bas kao i oni!

  • Eueueu

    13:28 // 25. 12. 2023.

    I treba da pocrkamo, ne zasluzujemo bolje, zao mi samo dece...

  • Qgo

    14:25 // 25. 12. 2023.

    Nije samo vazduh zagadjen, sve je zagadjeno...

  • Dragan

    14:45 // 25. 12. 2023.

    Mozda gospodza Vujovic-Cmoljic,ministarka ekologije,ali u tehnickom mandatu ako utvrdi razliku izmedju Kovina i covida nesto izjavi...ovde funkcionise samo rejting preCednika,ostalo u zemlji staje....zar zbog ovih izbora treba da pocrkamo od zagadjenja???

  • Milan

    14:57 // 25. 12. 2023.

    Da li grad ima plan da resi ovaj problem? Ceo grad se greje na drva, ugalj, pelet, kao da imate pozar u celom gradu dok u istom sedite i zivite... katastrofa!

  • Aristotel

    17:17 // 25. 12. 2023.

    A kad nas je poslednji put prerano "napustio" neki političar? Oni se boje samo revolucije

  • Var tehnolog

    18:40 // 25. 12. 2023.

    Ma, nece mene, ja lokam rakiju, prekrstim se pre prvu casku, nerucam se i legam ! Is, drugog nek strefi !

  • S aki

    18:44 // 25. 12. 2023.

    Koliko može da se zaključi iz višegodišnjeg iskustva, nišlije zagađenost vazduha prihvataju kao i svaku drugu (neizbežnu) meteorološku pojavu - kišu, maglu, vetar . . . Nisu makli "malim prstom" da makar ublaže nivo zagađenosti. A postoje načini - metode, tehnike . . . samo kada se ima volja. Kao da smo "zamajani" pa ne preduzimamo ništa. Vlast je i nesposobna i nezainteresovana za boljitak.Glupo.

  • Bilo je više

    19:55 // 25. 12. 2023.

    Živim na bulevaru,i sinoć prvi put kroz zatvorenu tarasu osetim smrad.Pomislim da se nije nešto zapalilo u zgradi kad ono nije i...Izađem na tarasu kad ono smog ogroman i...Proverim na net-u odmah,bulevasveti sava je tada imao 200 i nešto,dok je durlan imao između 400 i 500 pisalo je ono hazardous! Samo sam dva puta video toliku zagađenost,zbog požara u Australiji i erupcije vulkana...!

  • PaVuN

    21:25 // 25. 12. 2023.

    Brže, jače, bolje, SNS inovacija, dusegupka za zlatno doba!

  • nislisko mohikanac

    23:09 // 25. 12. 2023.

    studija o zagadjenosti vazduha u Nisu je uradjena i objavljena pre 3 god,ako se ne varam.Bilo bi dobro da Juzne vesti ponovo o tome pisu da se zna.

  • nisliski mohikanac

    23:12 // 25. 12. 2023.

    Studija je ponudila i neka resenja.Krenulo se sa prebacivanjem toplana sa mazuta rektorata,komande,klinickog,medicinskog,pravnog ali se zastalo.

  • Dragan Cvetković

    12:19 // 26. 12. 2023.

    Мало се сади зеленило а нове зграде се лепе једна за другу и где да прође ваздух. Нико да провери какав угаљ купују грађани и да се забрани ложење рабљеног уља и пластике? Да ли неко гаси возила на семафорима где пише време трајања црвеног светла? Да су предузете неке мере пре пар година видели би се резултати а овако? То је дуг процес али треба га пошети и истрајавати!

  • Nishlijche

    16:16 // 27. 12. 2023.

    Najlakse je kriviti nekog drugog u cemu smo mi Nislije eksperti!Nebitno da li su to zuti,sns,ekolozi,itd.Mi kao narod smo cista NULA!Nigde licne odgovornosti!Ovi koji loze ogromnu vecinu nije briga sta bacaju u lozista i jos se hvale sa time!Dizelasa na sve strane jos ga "faca" ostavi da radi i zagadjuje dok samo za "minut" kupi nesto.Kao da zivimo na Antartiku pa mu je toliko hladno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: