Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 29. 12. 2011.

| Hronika

Napadnut komunalni policajac

Autor:M. S.Izvor:Južne vesti
nis
ilustracija: ulični prodavci

U redovnoj kontroli prodavaca novogodišnje robe povređen je komunalni policajac Igor Džonić koga je, kako Južne vesti nezvanično saznaju ubo jedan od trgovaca.

Incident se dogodio u parku Svetog Save gde je Džonić bio zajedno sa kolegama Zoranom Miljevićem i inspektorom iz komunalne inspekcije opštine Medijana.

Komunalni policajac je zadobio prilikom napada, povrede ruke i nije u životnoj opasnosti. Njemu je nožem probodena šaka, nezvanično saznaje naš portal.

- Džonić i Miljević su pošli sa komunalnim inspektorom da uklanjaju nelegalno postavljene tezge u parku. Kada su došli do tog prodavca nastupila je kratka rasprava, a zatražili su mu ličnu kartu. On je gurnuo ruku u džep i niko nije ni pretpostavio da će da izvadi nož. On je krenuo nožem na Miljevića, a Džonić ga je uhvatio za ruku i u toj borbi mu je probodena šaka - kaže nam dobro upućeni izvor u ovaj slučaj.

Ovaj čin osudio je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, a svoje saopštenje je za sada objavila i Sindikalna organizacija Skupštine grada Niša.

- Nedopustivo je da pripadnik Komunalne policije na ovakav način bude sprečen u obavljanju posla. Najoštrije osuđujem ovaj incident i očekujem od nadležnih da počinioca privedu pravdi - rekao je Simonović.

Sindikalna organizacija Skupštine grada Niša osudila je ponašanje sugrađanina koji je nožem napao i ozbiljno povredio komunalne policajce Igora Džonića i Zorana Miljevića i njihove kolege iz komunalne inspekcije Gradske opštine Medijana, u izvršavanju svog redovnog posla.

- Zaposleni u komunalnim službama i Gradskoj upravi Grada Niša ne treba da budu mete za iskazivanje pojedinačnih nezadovoljstva i nepoštovanja zakona i reda. Nepoštovanje naših kolega u izvršavanju svojih zadataka je i nepoštovanje sistema države i lokalne samouprave. Nesebičnom i hrabrom intervencijom kolega Igor Džonić je zaštitio kolege i sebe i sprečio veći incident i pokazao spremnost i osposobljenost naših kolega, komunalnih policajaca. Od nadležnih organa očekujemo ubuduće bolju podršku gradskim komunalnim službama, a od gradonačelnika Grada Niša i rukovodioca nadležnih uprava i službi da bolje sagledaju status i položaj komunalnih policajaca, posebno u odnosu na ostale gradove u Srbiji - navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dalibor millosevic

    20:39 // 4. 1. 2012.

    objektivno gledano komunalni policajci su malo prekoracili svoja ovlascenja i grubo gurali i sikanirali ovog coveka a kada te neko tako napada u ljudskoj prirodi je da se brani a sto se tice noza ovde se nevidi nikakav noz ja sam samo video ovog visokog komunalnog plicajaca(koji ima kompleks nize vrednosti)kako coveka batina pendrekom kao u vreme slobe e samo dajte coveku vlast u ruke i videcete kakav je covek .to nema veze ni sa platom niti sa bilo cim drugim to ima veze samo sa licnoscu tog coveka. a takvi kao sto je ovaj koji tuce ovg coveka ruse ugled policiji i komunalnoj policiji.Valjda se zna sta je zakonodavna a sta izvrsna vlast a sta su sankcije protiv vinovnika i izgrednika i ko ih donosi i izrice

  • Nislijka

    17:26 // 3. 1. 2012.

    http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/195272/Plate+u+policiji+čak+za+30+više+nego+u+srpskoj+privredi.html

    • Che

      16:19 // 4. 1. 2012.

      Postovana sugradjanko, komunalna policija je gradska sluzba tako da u segmentu plate nema veze sa policijom opste nadleznosti. Informisite se pre nego nesto komentarisete. Pozdrav

  • Nislijka

    17:19 // 3. 1. 2012.

    Okupirana smo drzava.Doslo vreme da nas biju i po ulici jer jednostavno hocemo da prezivimo ova teska vremena.Obecavali su 500.000 radnih mesta.E, Srbijo sta si docekala.Podrska svim ulicnim prodavcima koji zele da istraju u svojim namerama.Kad je strajkovao sindikat milicije i kad je blokirao centar Beograda onda nije bilo problema.Bagra...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: