Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 22. 4. 2013.

| Hronika

Povređeni dečak i dalje kritično

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, Blic
490x370hitna-pomoc.jpg
mesto nesreće

Mališan kog je u nedelju popodne udarilo 25.000 volti na niškoj Železničkoj stanici i dalje je u veoma teškom stanju.

Dečak ima teške opekotine na više od 90 odsto površine tela, pojedini delovi tela su ugljenisani, a lekari Klinike za dečju hirurgiju i ortpediju Kliničkog centra Niš bore se za njegov život.

- Dečak je u krajnje ozbiljnom stanju neposredne životne ugroženosti. Preduzimaju se sve neophodne mere reanimacije i lečenja. Na prijemu je bio kratko svestan, ali nije komunicirao. Odmah je urađeno sve što je bilo neophodno i svrsishodno. Sada je borba za život. Priključen je na aparate za disanje - rekao je medijima dr Dragomir Živanović, pomoćnik direktora ove klinike.

Od siline strujnog udara, dečak je odbačen, pao je između dva koloseka sa parkiranim vagonima i počeo da gori. mesto nesreće mesto nesreće

Kako Južne vesti saznaju prestravljeni drug je potrčao ka glavnoj zgradi, udaljenoj nekoliko stotina metara, tražeći pomoć. U trku je viknuo prvom na koga je naišao šta se dogodilo. Prvi je do mesta nesreće stigao čuvar stanice, vatrogasac Dragan Milošević.

Na stanici kažu da je Milošević zajedno sa još dva otpravnika vozova zatekao stravičan prizor i da su odmah krenuli sa gašenjem.

- Pregledač kola mi je viknuo "Dete gori, daj aparat!" Trčali smo tih 300 metara, a kad smo stigli dete je bilo u plamenu! Gasili smo odmah. Prizor je bio stravičan, tako nešto nikada nisam doživeo - priča potereseno Milošević.

Podsetimo, nesreća se dogodila juče oko 16h popodne, kada je tokom igre sa drugovima pokušao da se popne na jedan od vagona parkiranih na niškoj Železničkoj stanici.

Detaljnije u tekstu "Dečaka udarilo 25.000 volti".


Podsetimo, krajem aprila 2007. godine u Nišu se dogodio sličan slučaj, kada je tada četrnaestogodišnji Stefan Stajić, prelazeći prugu, ribolovačkim štapom dotakao visokonaponski kabl. 

Iako je imao teške opekotine na dve trećine tela, dečak je preživeo i oporavio se nakon lečenja u italijanskom gradu Palermu, gde mu je presađivana i koža i nakon višemesčnog oporavka na VMA u Beograd. 


Izvinjenje čitaocima

Iako je prvobitno objavljeno da je dečak hitno prebačen na dalje lečenje u Beograd, on je i dalje u niškom Kliničkom centru.

Južne vesti se izvinjavaju čitaocima i porodici dečaka zbog ove nenamerne greške.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklije Jug

    02:07 // 23. 4. 2013.

    Mali bićeš dobro pa se vidimo opet na jugu za neko vreme ! Izdrzi Meraklijo !!!

  • Nije bitno

    22:49 // 22. 4. 2013.

    Drzi se brate tu smo , tvoji verni prijatelji samo se vrati

  • Dana

    11:18 // 22. 4. 2013.

    Strasno...vratila sam se u daleku proslost kad je brat isto imao na 90% tela opekotine i nazalost nije preziveo. Ali od pre 30 godina medicina je valjda napredovala...molim se za jadno dete...

    • Mihajlo Cvetkovic

      23:09 // 22. 4. 2013.

      Hvala zato sto se molite za Djoleta To nam jako puno znaci jer je lepo shvatiti da neko i dalje brine za nas decu

      BOG CE VAM SE SVAKAKO ODUZITI

    • Miljana

      00:47 // 24. 4. 2013.

      Izgleda da nije napredovala...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: