Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Slađana Miletić

  • Novi DSS, Niš moj grad

    Novi DSS izlazi na izbore sa "Niš, moj grad"

    Odlukom većine Novi DSS i Niš, moj grad izaći će na lokalne izbore u Nišu i njihova lista zvaće se “Ujedinjeni - Nada za Niš”. Kažu da su u pregovorima sa 5 političkih stranaka i 15 udruženja, kao i to da bi za opoziciju bilo najbolje da se uz njih formira još samo jedna kolona. Očekuju pobedu i najavljuju transparentnu vlast, kao i to da bi Niš mogao biti evropska prestonica kulture do kraja njihovog mandata.

    (22) detaljnije
  • Grad Niš

    Niška opozicija i 2. jun - jedni sigurno izlaze na izbore, drugi još bez odluke

    Nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić najavila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna, pojedini niški opozicionari i dalje ne znaju da li će izaći na izbore. Dok Stranka slobode i pravde čeka konačnu odluku koalicije “Srbija protiv nasilja”, lider Narodnog pokreta Srbije kaže da će sigurno nastupiti na izborima u Nišu. Iz Novog DSS-a smatraju da ima malo vremena da se poprave izborni uslovi i ni oni još ne znaju da li će učestvovati na izborima.

    (25) detaljnije
  • op 2

    Niška opozicija potpisala protokol o nesaradnji sa SNS - "ideologije u stranu"

    Opozicioni političari u Nišu potpisali su protokol o nesaradnji sa naprednjacima i njihovim koalicionim partnerima tokom i nakon lokalnih izbora u tom gradu. Prazna je bila samo stolica namenjena Draganu Miliću, koji se jedini nije odazvao od svih koji su bili pozvani. Da li će niška opozicija nastupiti u vidu jedinstvenog fronta - još nisu odlučili.

    (36) detaljnije
  • opozicija

    Niška opozicija potpisuje protokol o nesaradnji sa SNS-om, ali bez Dragana Milića

    Potpisivanje protokola o nesaradnji sa SNS-om i njihovim koalicionim partnerima zakazano je za danas u 13 sati u niškom Media i reform centru. Glavni akteri opozicije u Nišu potvrdili su da će doći i potpisati dokument. Dragan Milić ispred istoimene grupe građana kaže da neće doći, a kao razlog navodi da nije prihvaćen njegov predlog o departizaciji.

    (34) detaljnije
  • niš moj grad, novi dss, miodrag stanković, slađana miletić

    Novi DSS i "Niš, moj grad" traže da besplatne udžbenike omogući država, a ne da zavise od gradske vlasti

    Iz Nove demokratske stranke Srbije i koalicije “Niš, moj grad”, koji će zajedno izaći na predstojeće lokalne izbore, pokreću inicijativu da svi niški osnovci i srednjoškolci dobiju besplatne udžbenike od naredne školske godine. Predlog je da to omogući država, a ne da zavisi od budžeta Niša.

    (8) detaljnije
  • izbori glasanje listić KOSTA 23

    Đilasova najava bojkota (ne)važi za nišku opoziciju

    Odluku da li će izaći na lokalne izbore ili će ih bojkotovati kao što su to lideri Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije najavili u nedelju za beogradske - niška opozicija još nije donela. Razlog je, kako kažu, to što još nema zvaničnih informacija o datumu održavanja. Za odluku će, ističu, biti važno i (ne)ispunjenje drugih uslova koje su postavili vlasti.

    (16) detaljnije
  • niš moj grad, novi dss

    Novi DSS i "Niš, moj grad": Ispitujemo da li vlast pred lokalne izbore uvozi birače

    Koalicija “Niš, moj grad” i Novi DSS predali su MUP-u zahtev kojim traže informacije o tome koliko je ljudi imalo prijavljeno prebivalište u Nišu na kraju 2022, koliko nakon toga sve do izbornog dana 2023, a koliko od tada do 8. marta ove godine. Kažu da tako žele da ispitaju da li vlast pred lokalne izbore uvozi birače.

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: