Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 16. 5. 2010.

| Kultura

Nagrada za Aleksinačko amatersko pozorište

Autor:Izvor:AleksinacNews

Predstava "Mrešćenje šarana" Aleksinačkog amaterskog pozorišta proglašena je za pobednika Međuokružnog takmičenja amaterskih pozorišta sa juga Srbije, objavio je portal AleksinacNews.

Nagrade su dobile i predtava "Mala", Prokupačkog pozorišta i "Tajno oružje" pozorišta "Hristo Botev" iz Dimitrovgrada.

"Mrešćenje šarana" će, zahvaljujući ovom uspehu, predstavljati Južnu Srbiju na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta, koje se održava početkom juna u Vojvodini.

Osim za najbolju predstavu, aleksinačko pozorište dobilo je nagradu i za najbolju režiju, koja je pripala reditelju, Dušanu Duki Jovanović, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu na takmičenju dodeljena Milošu Paoviću, za ulogu Vase Vučurovića, u istoj predstavi.

Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je glumica iz Prokuplja, Milena Stojanović, za ulogu Božidarke u predstavi "Mala".

Nagrađeni reditelj, Duka Jovanović, ocenio je da je konkurencija na takmičenju bila izuzetno jaka, i da je zbog toga uspeh AAP još veći.

- Takmičili smo se samo srcem i talentom, jer sve ostalo neophodno za pozorišni rad nemamo. Izgleda da ćemo na Republičkom festivalu amatera, gde ćemo se takmičiti sa pet najboljih amaterskih srpskih predstava, biti jedini koji nemaju salu, garderobu i podršku lokalnih medija. Al to nije bitno, mi predstavljamo Aleksinac i nama je to velika čast. A od večeras, Aleksinac je markerom označen na pozorišnoj mapi Srbije, kao grad u kome su najbolji pozorišni amateri Južne Srbije - kaže Duka Jovanović.

Među nagrađenima na ovom takmičenju bili su i Aleksinčanin Srđan Stojadinović, koji je dobio specijalnu nagradu za glumu, kao i proslavljeni glumac i reditelj iz Kruševca, Milija Vuković, kome je dodeljena nagrada za pedagoški rad sa glumcima na predstavi "Siroti mali hrčki", Gradskog pozorišta "Teatar 91" iz Aleksinca.

Na takmičenju koje je od 4. do 13. maja održano na scenama u Surdulici i Lebanu, takmičila su se amaterska pozorišta iz Pčinjskog, Jablaničkog, Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: