Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 12. 6. 2015.

| Kultura

Premijera otvara pozorišni maraton u Banovini

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
pozorisni maraton
Pozorišne predstave cele večeri na otvorenom već postale tradicija leti

Predstavom “Hodači” koja će biti premijerno izvedena u subotu 13. juna u 21 sat u dvorištu Univerziteta počeće pozorišni maraton Akademskog pozoriša SKC-a Niš. 

Potom će iste večeri ansambl Akademskog izvesti još 4 predstave - “Intermezzo”, “Mučenici”, “Mačor na usijanom limenom krovu” i “Stend ap Serbie”, tako da će publika moći da uživa u pozorišnoj umetnosti i nakon ponoći.

Pozorišni maraton je jednodnevna manifestacija koja omogućava ljubiteljima pozorišta da u jednoj večeri, na jednom mestu, na otvorenom, pogledaju najbolje predstave u toj sezoni - poručuju iz niškog SKC-a.

Predstava “Hodači”, koja se izvodi po prvi put, nastala je kao projekat fransuskog umetnika Đanija Gregorija Forena koji je stvarao u Srbiji. On je pisao tekst na osnovu anegdota, uticaja i problema sa kojima se susreću mlade Nišlije dok se kreću kroz grad. intermezo "Intermezzo" inspirisana predstavama koje je radio čuveni Atkinson poznat i kao Mister Bin

Na taj način se ispisuje hronika života Niša i stvara pozorišni tekst. Ovi mladi ljudi su u hodu. To su oni, hodači - navodi se u opisu predstave.

Nakon “Hodača”, od 22:30 biće igrana predstava “Intermezzo”, rađena po motivima “One Man Shows” glumca i komičara Rouana Etkinsona. Pozorišni komad “Mučenici” na programu je od 23:30, a klasična komedija “Mačor na usijanom limenom krovu” počeće u jedan sat nakon ponoći.

Od 2:00 sata na sceni Banovine program maratona zatvoriće izvođenje predstave “Stend ap, Serbie”.

Cena karte za celovečernji maraton je 200 dinara, a kupljena ulaznica važi za svih 5 predstava, pod uslovom, kako kažu organizatori, da se ne izlazi iz dvorišta Univerziteta. Karte se mogu kupiti radnim danima u prostorijama SKC-a od 9 do 14 sati i na dan maratona na ulazu u Banovinu od 18 sati.

Ovogodišnji maraton održava u sklopu proslave 50 godina Univerziteta u Nišu i proslave 55 godina postojanja Akademskog pozorišta SKC-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: