Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 9. 11. 2012.

| Kultura

Presing nastupio u Fidbeku

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Presing
Foto: Stevan Šurlan

Beogradski alternativni rok sastav Presing nastupio je sinoć u klubu Fidbek. Iako je posećenost koncerta bila znatno slaba, Presing je u kamernoj atmosferi svirao pred pedesetak najvernijih  fanova.

S obzirom na to da nije reč o vikendu, a zima je već debelo uzela maha, nimalo ne čudi činjenica što je poseta koncerta bila znatno slabija nego inače. Ipak su se Zoran Radović Kiza i gitarista Vladimir Marković Kraka dobro snašli, i pružili prisutnim Nišlijama simpatično veče.

Izvodeći premijerno numeru „Zvona se ukalpaju sa suncem“ ali i stare pesme poput „Koren snova“ i „Buđenje u šibici“, Presing je pokazao da stoji rame uz rame sa drugim afirmisanijim alternativnim rokenrol bendovima.

Ova publika nam je već poznata, i super su bili večeras. Svesni smo da je poseta ispod očekivane, ali je posbna draž u ovako intimnoj atmosferi promovisati nove stvari. Hvala svim Nišlijama koje su nas podržale i  iskreno se nadam se da su uživali u koncertu. Zanemarićemo blage tehničke smetnje koje su u početku gitaristi smetale i poneti pozitivne utiske - izjavio je Kiza, frontmen benda.

Kako piše u najavi, Presing (ponekad i kao "Pressing") je muzička grupa iz Beograda. Grupa je nastala krajem 1990. godine. Sastav je od 1990. godine do danas preživeo mnoge personalne promene i nekoliko višegodišnjih pauza u radu, ali nikada nije zvanično prestao da postoji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: