Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 16. 11. 2012.

| Politika

Prokuplje: nesuglasice vladajuće koalicije

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
zgrada-opštine-pk.JPG

Razmirice i neslaganja u prokupačkoj vladajućoj koaliciji koju čine SNS,SPS,URS i DSS trebalo bi da se smire nakon pete sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za ponedeljak.

Tada bi trebalo da se izvrše promene direktora, Upravnih odbora i konačno u javnost  iznese koje preduzeće je kome pripalo. Zbog nesuglasica ova tri meseca mnoge ustanove bile su uskraćene rukovodećih organa. Tako je sedam škola odavno raspustio Školske odbore, a nisu dobili nove, pa su bili u vakuumu, bez rukovodećih tela. I u preduzećima se sve svelo u poslednja tri meseca na računanje ko će ga voditi i šta će dobiti novim rukovodiocima, a za to vreme život u gradu je stao.

Mnogi misle da je svemu kriv odnos unutar koalicije koja je na vlasti, jer ovih meseci kao da nisu radili zajedno. Primer za to je 57 radnika na određeno vreme u opštinskoj upravi kojima u prvo vreme nisu produženi ugovori, pa je posle par dana ipak to učinjeno. Tada su čelnici sve tri vladajuće stranke izlazili sa različitim stavovima i na kraju je prevagnulo mišljenje SPS da je neophodno produžiti ugovore do Nove godine, o čemu su Južne vesti već pisale.

Predsednik prokupačkog SNS dr Darko Laketić komantarišući stanje u vladajućoj koaliciji potvrđuje da ima razmirica i nesuglasica.

– One su normalne. I uvek ima prepucavanja. Što se tiče „nerada“ u preduzećima, mislim da će se to srediti nakon ove sednice Skupštine, kada budemo preuzeli preduzeća koja nam pripadaju i kada otvorimo arhive i ispitamo njihova poslovanja - kaže Laketić.

Prvi čovek prokupačkog URS dr Dragan Dinić ne priznaje da postoje nesuglasice u vladajućoj koaliciji, iako je on poslednjih meseci najviše kritikovao poteze svojih koalicionih partnera, pre svega SPS. Njegovi predstavici u Opštinskom veću nisu prisustvovali poslednjoj sednici, kako kažu u URS- u u Prokuplju iz “opravdanih razloga”. Slučajno ili ne, razmatranje pitanja povećanja novca koji bi se iz budžeta izdvojio za Javno preduzeće “Gradska čistoća”, a koje pripada URS-u,  skinuto je sa dnevnog reda sednice Opštinskog veća.

- Mišljenja smo da koalicija u Prokuplju funkcioniše dobro. Sitne nesuglasice i neslaganja postoje, što smatramo da je dobro, jer vodi ka konstruktivnijim razgovorima, boljem sagledavanju činjenica, odnosno rešavanju problema - kaže Dinić.

On dodaje da su dolaskom na vlast zatekli samo probleme i potpuni haos.

- Zato je potrebno dosta napora, rada i vremena da bi rezultati delovanja koalicije bili vidljivi. A najveću zabunu pravi jedan deo opozicije širenjem dezinformacija o tome da postoje „ozbiljne svađe u koaliciji“, sa željom da stvori sliku u javnosti da je koalicija nestabilna - komentariše Dinić.

U lokalnom SPS nismo dobili komentar, jer predsednik prokupačkih socijalista koji je istovremeno i predsednik Prokuplja Ljubiša Đurković i pored više pokušaja, nije želeo da odgovori na naše pozive. Nije na odmet da napomenemo da smo za ova tri meseca, od kako je na toj funkciji, samo jednom uspeli da dođemo do njegove izjave.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceca stojanovič

    18:13 // 15. 12. 2012.

    E moji političari neka je vama samo dobro,vi imajte a narod beda jad tuga! Kako vas nije sramota samo se borite za što veču fotelju. Razmisli te malo kuda nas vodite,dokle to vaše prepucavanje svi ste isti!

  • Ceca stojanovič

    18:11 // 15. 12. 2012.

    E moji političari neka je vama samo dobro,vi imajte a narod beda jad tuga! Kako vas nije sramota samo se borite za što veču fotelju. Razmisli te malo kuda nas vodite,dokle to vaše prepucavanje svi ste isti!

  • gaga

    12:04 // 18. 11. 2012.

    Polako, ima da se slože samo da zaposle još stotinak radnika u Opštini. malo je ovo, sitnica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: