Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 25. 10. 2014.

| Politika

SPS podržava promene, URS-a nema u Gradskom veću

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradska-kuca-novo.jpg
Nova lica u Gradskoj kući?, arhivska fotografija

Iako su pre dve i po godine zajedno sa Srpskom naprednom strankom formirali gradsku vlast u Nišu, sada kada se najavljuje rekonstrukcija vlasti iz SPS-a pružaju podršku, dok u URS-u kažu da oni odavno nisu deo vladajuće većine.

Ukoliko promene u Gradskom veću i gradskoj vlasti u Nišu, koje je juče najavio gradonačelnik Zoran Perišić, za cilj imaju unapređenje funkcionisanja grada, onda, prema rečima Igora Novakovića, predsednika Okružnog odbora SPS, podrška socijalista neće izostati.

Ukoliko gradonačelnik smatra da neki većnici nisu dobro obavljali svoj posao, bilo da su to većnici iz redova SPS-a ili nekih drugih političkih opcija, ima našu podršku da, kao predlagač članova Gradskog veća, pomenute funkcionere smeni - rekao je Novaković.

sps Novaković (u sredini) dao odrešene ruke gradonačelnikuTrojica predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS u gradskoj vladi u Nišu su Srđan Vasković, Žarko Ranković i Branislav Ranđelović.

Drugi koalicioni partner Ujedinjeni regioni Srbije, prema rečima njihovog niškog lidera Branislava Jovanovića, u Gradskom veću više nema svoje predstavnike, iako ih je prilikom formiranja imao čak trojicu - Mihajla Zdravkovića, Milana Pešića i Nenada Gaševića.

Većnici koje smo mi predložili već odavno predstavljaju sebe. Ja sam im dobronamerno sugerisao da izađu iz tog Gradskog veća jer ova gradska vlast i samo Gradsko veće nema nikakvih rezultata. Jednostavno oni su tamo fikusi i predstavljaju samo deo jednog sistema koji ne daje rezultate - rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da već godinu i po dana unazad, stranka koja maltene ne postoji ni na republičkom nivou, nije deo vlasti u Nišu. Kako kaže ni nove promene neće dati rezultate.

Vi znate da je pre izvesnog vremena bila kompletna rekonstrukcija gradske vlasti i da je URS izbačen iz te vlasti, a sada se ponovo rekonstruiše i vlast i Gradsko veće. Siguran sam da ni sada nikakvih rezultata neće biti od toga, jer se gradska vlast u Nišu bavi samo sobom - rekao je Jovanović.

bane Jovanović kao opozicijaPored pomenutih u Gradskom veću su i predstavnici SNS Miloš Banđur i Srđan Aleksić, dok je član Veća i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Podsetimo, koalicioni sporazum o formiranju vladajuće većine između SNS, SPS i URS-a potpisan je 11. jula 2012. godine.

Ubrzo nakon toga formirana je i gradska vlast koja se osim manjih promena, političkih preletanja pojedinih funkcionera i razdvajanja SNS i URS, do danas nije bitnije menjala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    20:50 // 27. 10. 2014.

    Igor N. kome se ljulja tlo pod nogama daje podrsku SNS-u.Haha pa naravno-radi opstanka sve,pa i odricanje od partijskih kolega.Nista cudno.Jedino sto ovog puta verovatno nece proci.

  • dr Jakov Zlatar

    11:45 // 27. 10. 2014.

    Gašić je odavno prešao u SNS, dakle vratio se svojima.MMiljan i Milan su svoji, ali kad dodje stani-pani i oni će za Gašićem.

  • Za Profesorku

    09:33 // 27. 10. 2014.

    tih 400 je zaposlila DS kada je odlazii sa vlasti na rukovodećim mestima da bi ti isti kada je došao SNS odlazili kod gradonačelnika, predsednika plakali molili tražili zaštitu da ostanu i ostALI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: