Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 11. 5. 2016.

| Sport

Konstantin dominantno do prve superligaške pobede

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
VelickovicKonstantin
Velika odgovornost u organizaciji igre pala je na Veličkovića, jer je Stojačić zbog povrede završio sezonufoto: Vanja Keser

Čvrstom, agresivnom odbranom i raznovrsnim rešenjima u napadu košarkaši niškog Konstantina savladali su čačanski Borac rezultatom 89:75 i upisali prvu pobedu u ovogodišnjoj Superligi.

Čitavih 40 minuta Nišlije su kontrolisale zbivanja na parketu i zasluženo prvi put ove sezone savladale goste iz Čačka, posle 2 poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

Treba istaći pojedinačni učinak Vladimira Đorđevića koji je ubacio 16 poena uz 7 skokova i asistencija, kao i novajliju na centarskoj poziciji Milana Milovanovića sa 14 poena, koji je pokazao da će biti odlično pojačanje u reketu.


Sjajna prva četvrtina Konstantina

Domaći su furiozno startovali. Zahvaljujući trojki kapitena Gudžića i dve lucidne završnice novajlije Milovanovića Konstantin je posle nepuna 2 minuta vodio 7:0, pa je trener gostiju Bojić morao da zatraži tajm-aut.

Ni minut odmora nije uspeo da razdrma zbunjenog gosta, a zahuhtali domaćin je nastavio da rešeta. Serija se produbila na 11:0, a prve poene čačanski tim postigao je preko Stanojevića tek na isteku 4. minuta.

Povezali su košarkaši Borca nekoliko uspešnih napada, ali defanzivnih rešenja za inspirisanog protivnika nisu imali. Izabranici Marka Cvetkovića su prvu deonicu završili sa 73% pogođenih šuteva i 7 asistencija, pa su izuzetno efikasnu uvodnu četvrtinu završili sa prednošću 27:18.

MilovanovicKonstantin Milovanović se pokazao kao pun pogodak; foto: Vanja Keser

Poenterski znatno neefikasniji bili su uvodni minuti drugog kvartala. Oba trenera odlučila su se za rezervne petorke, što je povećalo broj izgubljenih lopti oba tima.

Konstantin je sigurno čuvao prednost sa početka meča, a povratkom Đorđevića na parket prvi put u 17. minutu stekao dvocifrenu prednost. Sa 4 poena i asistencijom za Gudžića imao je najveći uticaj na odličnu prednost od 14 poena u finišu prvog poluvremena - 41:27.

Mogao je domaći sastav na poluvremenu da ima i ubedljiviju prednost, nekoliko izglednih situacija za poentiranje je promašeno, ali je u svakom slučaju rezultat 43:29 na poluvremenu ulivao dozu sigurnosti Nišlijama pred drugi deo meča.


Domaći nisu dozvolili Borcu povratak u meč

Na startu drugog poluvremena preslikana situacija kao sa početka meča. Igralo se brzo, efikasno, sa nekoliko lepih poteza na oba kraja terena, a poeni su se ređali kao na traci.

Poentiralo se u serijama, a prednost niškog tima nije se spuštala na jednocifrenu, sve do finiša treće deonice. Čačani su svesno najagresnije igrali na Veličkoviću, koji je zbog povrede Stojačića gotovo sve vreme bio na parketu, te je pred kraj 3. četvrtine brzonogi Vlasotinčanin nekoliko puta napravio grešku.

ĐorđevićKonstantin Maestralna partija svestranog Đorđevića; foto: Vanja Keser

Košarkaši Borca su kontre pretvarali u lake poene, krenuo ih je i šut za 3 poena, pa su u poslednjem minutu 3. perioda prišli na -8, a rezultat nakon 30 minuta igre glasio je 67:57 za Nišlije.

Na startu poslednje četvrtine domaći košarkaši nisu dozvolili Čačanima da se dodatno razmrdaju, a najzaslužniji pojedinac bio je Vladimir Đorđević. Popularni Furi je pogađao, asistirao, bio aktivan na skoku, i uvek na liniji dodavanja u odbrani.

Posle 5 vezanih poena pomenutih igrača prednost Konstantina iznosila je +19 (81:62), u tim trenucima je utakmica je otklonjena svaka dilema oko pobednika, pa su superligaške minute dobili najmlađi pojedinci

Do kraja meča svi košarkaši niške ekipe su se upisali u listu strelaca, osim Stojanovića, a rezultat na kraju meča glasio je 89:75.


Cvetković: Konačno oni pravi

Šef stručnog štaba niškog tima Marko Cvetković bio je prezadovoljan partijom svojih izabranika.

Imali smo pristup koji je bio vrlo bitan iz razloga protiv Mege apsolutno nismo mogli da sprovredemo zamisli na terenu. Ova utakmica nam je bila bitna da pokažemo karakter. Glavnu sponu Borca Avramović - Mićović sveli smo na teži izbor šuta i zbog dobre odbrane nagrađeni smo u napadu. Posle dosta vremena zaličili smo na onu ekipu sa Kupa i mislim da sa ovakvim pristupom možemo da odigramo dobro protiv svakoga - istakao je on.

U narednom kolu, koje je na programu u subotu 14. maja Nišlije gostuju Partizanu, a taj meč na programu je u 19:30. 

KONSTANTIN - BORAC 89:75 (27:18, 16:11, 24:28, 22:18)

HALA: Čair, Niš

SUDIJE: Uroš Nikolić (Beograd), Vladimir Jevtović (Beograd), Aleksandar Milojević (Kruševac)

KONSTANTIN: Veličković 10 (5as), Babović 7, Đorđević 16 (7sk, 7as), Mladenović 4, Vitković 5, Ostojić 6, Tasić 12, Savić 2 (5sk), Stojanović, Milovanović 14, Stanković 2, Gudžić 11 (7sk)

BORAC: Čarapić, Mitrović 13, Popović, Mićović 10 (7sk), Bojić 4, Avramović 16, Bojović, Radonjić 5, Stanojević 8, Radović 8, Stevanović 5, Mišković 6 (5sk)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    23:46 // 23. 5. 2016.

    Inace je Furi bio mvp tog drugog kola!

  • ГоранЧе

    10:33 // 13. 5. 2016.

    Сјајна партија, браво свима! Види се напредак код свих играча што је за сваку похвалу. Довођење Миловановића је пун погодак а Ђорђевић постаје прави лидер...чудо су ти сарајевски ћевапи

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: