Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:05, 11. 5. 2015.

| Sport

Konstantin primio "stotku"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
nemanja-barac.jpg
Nemanja Barać imao je 10 poena i 6 skokova; foto: Vanja Keser

U 5. kolu Superlige košarkaši niškog Konstantina poraženi su od Mega Leksa rezultatom 100:69 (37:11, 16:26, 21:13, 26:19). Ovo je peti poraz niškog tima.

Superliga jednostavno ne prašta previše oscilacija u igri. To su na svojoj koži još jednom osetili izabranici Marka Cvetkovića. Kratak bljesak u drugoj četvrtini bio je nedovoljan za ozbiljniji otpor talentovanom sastavu Dejana Milojevića.

Od starta su obe ekipe zaigrale izuzetno dinamično. Preko Despotovića i Ostojića Konstantin je poveo 5:0, ali Kešelj je sa dve trojke inicirao seriju domaćina od 10:0.

Mega je od starta nametnula igru sa dosta trčanja, a Konstantin je uspešno odgovarao. Tasić je bio najagilniji u napadu, i brzim prvim korakom zadavao dosta muka svojim čuvarima. Na drugoj strani, domaće je odlično služio šut spolja.

Par promašenih šuteva niškog tima kaznio je raspoloženi domaćin. Poenima iz kontri i polukontri već u 6. minutu poveli su dvocifrenom razlikom (21:11), pa je Marko Cvetković zatražio minut odmora.

Ni tajm-aut nije uspeo da igru Konstantina dovede na željeni nivo. Svaki promašeni zicer gostiju, sastav Dejana Milojevića kažnjavao je odličnom tranzicijom. Na krilima Korija Vebstera, domaćin je za tren oka „pobegao“ na ogromnih +26 (37:11).

Ekipa iz Sremske Mitrovice bila je nezaustavljiva u prvoj četvrtini promašivši samo 3 šuta za 10 minuta, dok sa druge strane Nišlije su bile 5 minuta bez pogotka.

Krenule su Nišlije u drugoj deonici malo agilnije. Pogodili su Veličković i Barać, ali je novu trojku za Megu pogodio Nikolić.


Kako je druga četvrtina odmicala, Konstantinova igra delovala je bolje, naročito u odbrani. U napadu je protok lopte bio tečniji. Nakon ubačena dva slobodna bacanja Obrenovića i trojke Baraća, Nišlije su prišle na -16 (41:25).

Serija od 14:1 naterala je Dejana Milojevića da zatraži i drugi tajm-aut u drugom periodu, nakon kojeg su Kešelj i Miljenović prekinuli žute minute u igri svoje ekipe. Do kraja poluvremena igralo se u ritmu koš za koš, pa je nakon 20 minuta igre rezultat glasio 53:37 za domaće.

Borbeno su zaigrali gostujući košarkaši u nastavku. Posebno su bili aktivni na ofanzivnom skoku, ali bez realizacije čitava četiri minuta. Domaćin je to umeo da kaznii serijom 13:2 pobegao na ogromnih +26 (66:40).

Pokušavali su Despotović i Tasić da vuku svoju ekipu, ali je pomenuti dvojac bio nedovoljan za raspoloženijeg i kvalitetnijeg rivala. Talentovani domaći sastav sigurno je čuvao dvadesetak poena razlike. Pogotkom Veljkovića u zvuk sirene treći kvartal završen je rezultatom 74:50 za Mega Leks.

Jako smo loše ušli u utakmicu, tek u drugoj četvrtini pokazali smo neki kvalitet koji je neophodan za ovaj nivo takmičenja, ali razlika je već bila previsoka i Mega nam, tranzicijom i trojkama, nije uspela da se približimo - kazao je Marko Cvetković nakon meča.

Poslednjih deset minuta u dvorani Pinki bili su revijalnog karaktera. Svoje minute na parketu dobili su najmlađi Vučićević, Savić i Mladenović, dok je kod domaćih priliku dobio mladi Nišlija Andrija Simović.

Na kraju, ubedljiv trijumf Mega Leksa i peti poraz Nišlija u ovogodišnjem izdanju Superlige - 100:69.

MEGA LEKS - KONSTANTIN 100:69 (37:11, 16:26, 21:13, 26:19)

MEGA LEKS: Kešelj 14, Krstić 6, Jaramaz 6, Veljković 4, Miljenović 9, Bojić 6, Jokić 9, Šulović 4, Vebster 21, Simović 2, Zagorac 10, Nikolić 9 (7 sk).

KONSTANTIN: Veličković 7 (7 sk), Despotović 12 (9 sk, 4 as), Đorđević 9, Mladenović, Barać 10, Vitković 1, Stojačić 2, Tasić 9, Ostojić 15, Savić, Obrenović 2, Vučićević 2.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    14:52 // 12. 5. 2015.

    Мало више самокритике не би било на одмет. Тренер треба раније да реагује са тајмаутом и да не дозволи велике серије противника. КОНС је највише красила добра одбрана али она као да не постоји више

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: