Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:33, 19. 2. 2015.

| Sport

Kup Koraća: Partizan siguran protiv Vojvodine

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
bezbradica
Nemanja Bezbradica iz Partizana u duelu sa Nebojšom Jovišićem iz Vojvodine; foto: Vanja Keser

Košarkaši beogradskog Partizana savladali su u drugom četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća u niškoj hali Čair novosadsku Vojvodinu rezultatom 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18).

Trkačkom i fizičkom dominacijom crno beli su već nakon 15 minuta igre otklonili bilo kakvu dilemu o pitanju pobednika. Vojvodina je bila ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini, nakon toga evidentna je bila neravnopravnost u reketu, u prvi plan je iskočio problem sa ličnim greškama Novosađana, ali je Partizan kompletno enormno bolji sastav.

DSC-6922 foto: Vanja Keser

U pobedničkoj ekipi svi se upisali u listu strelaca sem Milutinovića. Najefikasniji bili su Pavlović sa 14 i Milosavljević sa 11 poena. Kod gostiju Šešlija je ubacio 9, a Novak i Jovišić 8 poena.

Partizan je munjevito otvorio meč.Fizička inferiornost u odnosu na crno bele, Novosađane je koštala ranog izlaska iz bonusa. Najviše muka odbrani Vojvodine zadavao je Nikola Milutinov, koji je sa 4 poena predvodio Partizan do početnog vođstva od 7:0. Defanzivno je Partizan odlično delovao, ne dozvolivši rivalu nijedan lak šut u uvodnim minutima meča.

Usledio je odgovor Vojvodine. Preko Šešlije i Novaka odgovaraju favorizovanom protivniku, pa je posle 5 minuta igre rezultat bio 7:5. Nisu imali rešenje čuvari Jovana Novaka, koji je nadahnutno ušao u meč. Nastavili su Beograđani da eksploatišu fizičku dominantnost u reketu, pa je uglavnom napade rešavao Milan Mačvan. Trojkom Borisa Daloa uz zvuk sirene, prva deonica završena je rezultatom 17:11.

DSC-6884 foto: Vanja Keser

I u drugoj četvrtini Partizan je tražio poene iz reketa uz dosta kontakta. U napadu je Vojvodina delovala dosta bezidejno, šutevima sa distance pokušavala je da parira šampionu zemlje, ali nije uspevala. Na polovini drugog kvartala, crno beli su se „odlepili“ na +13 (28:15) i već je tada bilo jasno da Novosađani ne mogu da pariraju daleko kvalitetnijem protivniku. Milutinov je gospodario reketima, a u odbrani su izabranici Duška Vujoševića delovali kompaktno. Dozvolivši samo 6 poena za 10 minuta u drugoj četvrtini, na poluvremenu je Partizan imao 16 poena prednosti – 33:17.

Usled velikog suficita nakon prvih 20 minuta, šef stručnog štaba crno belih imao je prostora da pravilo rasporedi minutažu. Talentovani Novak nije mogao sam protiv mnogo kvalitetnijeg rivala. Nakon trojke Daloa u 25. minutu Partizan je prvi put imao prednost od dvadeset i više poena (47:26). Iz minuta u minut rasla je serija Partizana. Na kraju treće četvrtine bilo je ogromnih 29 poena razlike – 65:36.

Poslednja deonica bila je puko odrađivanje posla, pa su do kraja meča priliku dobili igrači sa manjom minutažom. Na kraju, ubedljiva pobeda Partizana, a što je još bitnije sačuvana je svežina za odlučujuće mečeve – 81:54.

PARTIZAN NIS – VOJVODINA SRBIJAGAS 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18)

Hala Čair

Gledalaca: 4.400 (zvanični podatak KSS-a)

PARTIZAN NIS: Pavlović 14, Tepić 6 (7 sk), Murić 7, Marinković 7, Dalo 6 (6 sk), Milutinov 8 (7sk), Milosavljević 11 , Mačvan 7 (7sk), Đumić 10 (6sk), Kuzeloglu 2, Milutinović, Bezbradica 3.

VOJVODINA SRBIJAGAS: Jovišić 8, Novak 8, Vrbaški, Čampara 3, Popović 8, Radenović 5, Šešlija 9, Bursać 1, Branković 2, Cvjetan, Jeremić 7, Grubor 3.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZVEZDA

    09:19 // 20. 2. 2015.

    Samo nared partizan do subote, a tada dolazi SAMPION,min.+20 za ZVEZDU! Strasna ekipa partizan kad igra sa copavcima! ova vojvodina nema veze sa zivotom, 15 poena za celo poluvreme katastrofa..

    • Grobar iz Nisa

      12:50 // 20. 2. 2015.

      Bolje nemoj nista da kazes...navijas za klub koji je predmet dugogodisnjeg silovanja, pa je isti morao da preuzme covic nebojsa. Navijate za FMP koji je preuzeo ime i grb originalne Crvene Zvezde.

  • uffff

    00:14 // 20. 2. 2015.

    lele bato sto su dobre one cilderasice o.O uzivanje je gledati ih (imam 23 god.), inace dobra utakmica :D

  • cudo

    00:10 // 20. 2. 2015.

    bas cudno sto je bila puna hala. mislio sam da nece biti ni do pola puna zbog cene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: