Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 14. 9. 2017.

| Sport

Naisa u “Čairu” igra sa grčkim PAOK-om, Železničar u Pančevu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Naisa
Prvi zvanični meč u hali "Čair" Nišlijke će odigrati u 2. kolu Super lige, protiv Bekamenta; foto: Vanja Keser

Za poslednje provere pred početak prvenstva Rukometni klub Naisa odabrao je jakog protivnika, pa će u niškoj hali “Čair” biti odigran dvomeč sa grčkim predstavnikom u evropskom Čelendž kupu, ekipom PAOK. Prva utakmica zakazana je za petak, 15. septembra od 19 sati, a druga dan kasnije od 11 sati.

Kako su do sada za protivnike Nišlijke imale ekipe koje im nisu dorasle, o čemu svedoče i veoma ubedljive pobede koje su beležile, u Naisi su tražili jačeg rivala. Zato su pregovarali sa ekipama van naše zemlje, a trener Svetislav Jovanović kaže da je želeo da to budu Makedonci. Ipak, to nisu uspeli da dogovore, ali zato jesu sa PAOK-om.

Činjenica da igraju Čelendž kup, da su u istoj grupi kao i mi, odnosno da kreću od 3. runde, govori da sigurno nisu loša ekipa. Oni su u vrhu grčkog rukometa. Tu je Slađana Đerić, koja je bivša reprezentativka, bivši kapiten reprezentacije Srbije, tako da je to korektna ekipa – priča Jovanović.

Ovaj dvomeč će biti poslednja provera Naise pred početak prvenstva, 23. septembra, kada će gostovati Kikindi. Sem Super lige i Kupa Srbije, Nišlijke će se takmičiti i u Čelendž kupu, gde će prvi protivnik biti Makabi, a ti mečevi su zakazani za sredinu novembra.

Podsetimo, niške rukometašice su do sada igrale kontrolne utakmice protiv Topličanina i 3 puta protiv Bora, a u svakoj su trijumfovale i više nego ubedljivo.


"Želja" gostuje učesniku SEHA lige

Svoju generalnu probu pred početak Super lige imaće i muški predstavnik Niša u najjačoj domaćoj rukometnoj ligi - Železničar, a utakmica je na programu u petak, 15. septembra od 20 sati u Pančevu.

Njihov protivnik biće Dinamo, tim koji je regularni deo prošlogodišnje Super lige završio na 4. poziciji, ali je tokom doigravanja obezbedio vicešampionsku poziciju, zbog čega se i plasirao u regionalnu SEHA ligu.

Podsetimo, "Želja" se, nakon godinu dana pauze, ponovo takmiči u najjačem prvenstvu i sastavili su ozbiljan tim. U prethodnim proverama pobedili su Partizan i makedonske timove Prilep i Rabotnik, od koga su pre toga poraženi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dortmund

    07:59 // 15. 9. 2017.

    Dobar Naisin tim koji moze da odgovori mnogim izazovima kako u prvenstvu tako i u Evropi. Jedva cekam pocetak prvenstva i devojke koje ce zaista imati zapazenu ulogu u domacem ali i u Celendz kupu. Ajmoooo Naisa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: