Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 9. 9. 2017.

| Sport

Iz šampiona Srbije u Niš – bivši reprezentativac pojačao “Želju”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milan Đukić potpisuje za Železničar
Đukić je i nekadašnji povremeni reprezentativac Srbije; foto: Rukometni klub Železničar

"Kada se u rukometnim krugovima pomene Niš, to zaista ima posebnu težinu" reči su kojima je objasnio odustajanje od odlaska u inostranstvo i potpisivanje za niški Železničar Milan Đukić, internacionalac, koji je povremeno nastupao i za nacionalnu selekciju. On će niški tim pojačati na poziciji desnog krila, a saigračima će se pridružiti nakon što se vrate sa mini-turneje po Makedoniji.

35-godišnji Kragujevčanin je u prošloj sezoni nastupao za Vojvodinu, tim koji je osvojio titulu šampiona Srbije i ove godine će se takmičiti u Regionalnoj ligi. Po dolasku u Niš rekao je da je njegova odluka bila da karijeru završi u inostranstvu, te da je odbijao pozive domaćih klubova, ali se nešto očigledno promenilo kada je stigla ponuda povratnika u Super ligu.

Čvrsto sam bio rešio da karijeru nastavim u inostranstvu, odbio sam već neke domaće ponude, ali ova priča u Železničaru me je baš privukla. Kada se u rukometnim krugovima pomene Niš, to zaista ima posebnu težinu. Stvara se jedan ozbiljan klub i jedva čekam da se pojavim na treningu sa momcima od kojih sam sa mnogima već igrao zajedno – kaže Đukić.

On je dugo nastupao za Radnički, tim iz rodnog grada, te Borac iz Banjaluke i Meškov iz Bresta, a sa svima je igrao evropska takmičenja. Osim što je dobar strelac, očekuje se da ekipi mnogo doprinese i dragocenim iskustvom.


Velika borba, ali i poraz od Rabotnika

I dok se formiranje tima privodi kraju u Nišu, sastav koji trenira više od mesec dana testira koliko je to bilo uspešno u Makedoniji. Prvu od tri prijateljske utakmice, koliko će ih niški rukometaši odigrati u "komšiluku", izgubili su od Rabotnika, učesnika evropskog Čelendž kupa sa 21:24, i pored toga što su na poluvremenu vodili.

Iako su domaći rukometaši bolje otvorili meč, Nišlije su napravile seriju od 6:1 i na pauzu otišle sa minimalnom prednošću od 12:11. Ipak, umor od puta je izgleda stigao igrače Železničara, pa su u nastavku pali, što je tim iz Bitolja odlično iskoristio. Predvođeni Gocetom Ojlevskim, stekli su zalihu od nekoliko golova prednosti i samo je održavali do kraja.

Sledeću utakmicu Nišlije će odigrati sutra od 11 sati, kada je na programu revanš meč između ova dva tima.

Podsetimo, "Želja" je u prvom kontrolnom duelu pobedio Partizan. Takmičenje u Super ligi počeće 23. septembra, kada gostuju beogradskom Obiliću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: