Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 18. 2. 2016.

| Sport

Radnički jedini superligaš kome su blokirani transferi igrača

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
radnickiii.jpg
Bez pojačanja u nastavku sezone; foto: fkradnickinis.rs

Zbog neisplaćenih obaveza od 60.000 evra, zajednica Superlige zabranila je Radničkom iz Niša da kupuje i registruje nove fudbalere. Nišlije prvenstvo nastavljaju bez pojačanja, a predsednik kluba Radan Ilić kaže da rad kluba koče dugovanja iz prošlosti.

Osam klubova, uključujući i niški Radnički, bilo je suspendovano od strane disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, ali su svi osim “Reala sa Nišave” izmirili obaveze.

Prvi čovek kluba sa Čaira nije bio voljan da previše komentariše ovu temu, ali je istakao da klub ima problema sa neisplaćenim zaradama igračima koji su boje kluba branili pre nekoliko godina, a nisu pružili značajne partije.

Primera radi, Ibrahim Gaj je klub koštao 20.000 evra, a nikada nije bio ni u protokolu. Mnogi Brazilci, drugi inostrani igrači, pa i domaći su dolazili i odlazili kao da je Radnički autobuska stanica - rekao je on.

Zbog teške finansijske situacije klub nije mogao da izmiri obavezu prema FSS, a Ilić kao razlog navodi to da nije bilo prihoda od prodaje igrača, kao i da prethodnih pet meseci Grad nije uplatio ni dinar.

Poslednja uplata iz budžeta Grada na račun kluba je legla oktobra, pre mog dolaska. Od tada nismo dobili nikakva sredstva, a novac koji klub dobija od sponzora nije dovoljan da se isprati svakodnevno poslovanje kluba. Pred kraj prelaznog roka propali su transferi dvojice igrača, a tim novcem bi klub skinuo suspenziju od strane Saveza i mogao da registruje nove igrače - istakao je Ilić.

Podsetimo, poslednjeg dana prelaznog roka propao je transfer Nikole Ašćerića u Vojvodinu, a dugo je na izlaznim vratima kluba bio i golman Aleksandar Jovanović.

Međutim, predsednik Radničkog kaže da situacija nije toliko alarmantna i da je klubu omogućena tekuća likvidnost.

U četvrtak su igrači dobili platu, i to je računajući i premiju od 1.100 evra, peta isplaćena zarada otkad sam ja na čelu kluba. Račun kluba je odblokiran, ali treba očekivati nove blokade i deblokade, što je sasvim normalno - podvukao je Ilić.

Predstojećeg vikenda Nišlije očekuje nastavak u Superligi gde će dočekati Javor iz Ivanjice, u nedelju u 14 sati na Čairu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    21:47 // 20. 2. 2016.

    Lokalloyal sve ove koje si nabrojao na tabeli gledaju u ledja Radnickom. Toliko o njihovoj sposobnosti.

  • localloyal

    19:57 // 20. 2. 2016.

    Uvek me nervira kada se neko poziva na dugove iz proslosti.Pa da su ti iz proslosti bili dobri oni bi ostali u klubu,a druga stvar,ako mislis Radane da ne mozes da uradis nista onda nisi ni morao da se uplices u Radnicki. Svi ostali klubovi imaju sposobnije ljude u upravama,pa makar to bili superligasi iz malih varosica tipa Lucani,Ivanjica ili Rad,OFK. Sramota za Nis,jos jednom...

    • gradjanin

      10:55 // 21. 2. 2016.

      Samo nije reko ko je napravio te dugove iz prošlosti,da nije možda Darko Bulatović. Pa slobodno(ako sme) neka kaže ko je...:)

  • b.i.

    14:41 // 19. 2. 2016.

    Radnicki je jedini klub u superligi koji skoro u istom sastavu igra godinu-dve sto je velika prednost, svi drugi svakog prelaznog roka izmenjaju maltene ceo sastav i sta dobiju? Jedno veliko nista! Koliko je samo igraca dovodjeno, bacane pare a mnogi nisu odigrali ni jednu utakmicu samo je klub preuzimao obaveze, sada igraci tuze klub i sve to treba isplatiti.Ovako je bolje i bice rezultata !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: