Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 26. 11. 2016.

| Sport

Spartak u finišu pobedio Radnički

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
"Hladan tuš" za Nišlije u finišu meča; foto: Vanja Keser

Golom Nemanje Milića u 86. minutu fudbaleri subotičkog Spartaka savladali su Radnički na Čairu u 17. kolu Superlige i naneli Nišlijama treći uzastopni poraz.

Iako su veći deo meča bili bolji rival na terenu, imali veći posed lopte i više prilika za gol, Nišlije su prvi put poražene na svom terenu posle 5 prvenstvenih utakmica. 

Radnički je do gola mogao u ranoj fazi meča. Igrao se 7. minut, Arsić je sa svoje polovine povukao loptu do protivničkog šesnaesterca, uposlio Mrkića na desnoj strani, koji iz prve pronalazi Pavkova na petercu, a ovaj u padu šutira pravo u golmana Mirkovića.

Na isteku 30. minuta utakmice Spartak je imao kolosalnu priliku za vođstvo. Posle neuspele ofsajd zamke odbrane niškog tima, Milić se našao oči u oči sa Bajićem, ali je napadač gostiju previše oklevao i na kraju šutirao pravo u Bajića.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je domaći sastav u sudijskoj nadoknadi vremena. Nakon gužve u šesnaestercu Spartaka, na jedan odbitak naleteo je Radoš Bulatović i sa 3 metara glavom posla loptu pored gola.

Imao je niški tim više od igre u prvih 45 minuta, a tako je bilo i na startu drugog dela, pa je u 51. minutu brzopletost Aleksandra Jovanovića koštala Nišlije vodećeg gola. Caki Stojanović je odličnim lob-pasom pronašao kapitena, ali ovaj je šutirao preko gola.

Kako je meč odmicao napadi Radničkog bili su sve opasniji, akcije smislenije, ali je nedostajao završni udarac ka subotičkom golu.

Subotičani čitavo drugo poluvreme nisu sa loptom prešli na polovinu Nišlija, a onda su u jeku inicijative niškog tima iz kontre došli do pobeonosnog gola. Torbica je u 86. minutu "otvorio" kontru, uposlio Milića na ivici kaznenog prostora, a ovaj posle nekoliko kontakta sa loptom snažnim udarcem savladao Bajića.

Do kraja meča niški tim nije uspeo da izbegne poraz, pa je sastav Milana Rastavca pretrpeo treći uzastopni neuspeh.

U narednom kolu, koje je na programu u sredu, Radnički gostuje Radu na Banjici.

RADNIČKI - SPARTAK

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Marko Popović (Beograd)

Žuti kartoni: Mrkić, Pavkov (Radnički), Kovačević, Anđić, Torbica, Radovanović (Spartak)

Radnički: Vladimir Bajić, Radoš Bulatović, Nikola Stanković, Miloš Radivojević (od 79. Dušan Živković), Miloš Petrović, Miloš Stanojević, Lazar Arsić, Saša Stojanović, Aleksandar Jovanović, Marko Mrkić, Milan Pavkov

Spartak: Nikola Mirković, Nemanja Ćalasan, Aleksandar Radovanović, Aranđel Stojković, Marko Bašanović (od 74. Naemeka Ađuru), Marko Anđić, Nikola Kovačević, Nemanja Glavčić (od 59. Đorđe Ivanović), Daniel Farkaš, Vladimir Torbica (od 89. Savo Pavićević), Nemanja Milić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    18:09 // 27. 11. 2016.

    Eh,kad dodje Toncev,ima da igramo ligu sampiona!
    Nije sramota izgubiti,sramota je ne oznojiti dres Radnickog,velikog Srpskog kluba!Sramota je vredjati i ono malo publike sto dodje na Cair!Jedan rece,ne znaju protiv bunkera,a kad ga mi igramo?

  • Nata

    19:50 // 26. 11. 2016.

    Ako ne pobedimo Rad u Beogradu bicemo u teskoj situaciji!

    • Zaza

      09:06 // 27. 11. 2016.

      Ovako se nesto ocekivalo.Milion razloga

  • Sale

    19:44 // 26. 11. 2016.

    Vrlo slabo izdanje Aleksandra Jovanovica ocajno treba traziti novog beka na njegovo mesto.Ne znaju da igraju protiv bunkera i naravno sledi kazna!

    • Pitam se

      21:29 // 26. 11. 2016.

      Beka?pa znas li ko je igrao beka.Ko sve komentarise ovde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: