Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 30. 4. 2012.

| Sport

Uspeh najmlađih skijaša

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
EB12-MladenVSL
Mladen Pešić na "Evrobalkan kupu"

Članovi Skijaškog kluba “Niš” obavili su tokom aprila završne treninge na Staroj planini i tako okončali sezonu u kojoj su načinili pravi podvig. Iako sa ubedljivo najmlađim timom u zemlji, uspeli su da osvoje treće mesto u apsolutnoj konkurenciji 25 klubova, koliko ih je učestvovalo u Alpskom kupu Srbije.

Uspešniji od svih bio je junior Mladen Pešić, koji je odbranio titulu prvaka države u slalomu i vicešampiona u veleslalomu.

On je na međunarodnim takmičenjima postigao dosad najbolje rezultate u istoriji niškog skijanja – na svetskoj rejting-listi ima 69 bodova u slalomu i 90 u veleslalomu. Time se svrstao među najuspešnije juniore jugoistočne Evrope i sa razlogom očekuje da ponovo postane učesnik međunarodnog trening-kampa, što bi mu donelo novih 90 dana treninga na skijalištima alpskih država.

Čast kluba na prvenstvu države uspešno su branili i kadetkinja Milica Mitić, osvojivši dvostruku titulu šampiona države, i junior Nenad Marjanović, osvojenom bronzanom medaljom u veleslalomu.

Najupornijim i najveselijim niškim takmičarima - cicibanima (deca rođena 2001-2004. god.) zamalo je izmakla titula vicešampiona države.

Na 12 veleslalomskih trka, koje su ove godine organizovane na Mokroj gori, Torniku, Crnom vrhu, Kopaoniku i u Zaječaru, Petra Veljković je sa 8 zlatnih medalja potvrdila dominaciju u ovoj kategoriji. U niškom klubu već razmišljaju o tome da bi Petrin vanserijski talenat mogao biti potvrdjen i na nekim od narednih Zimskih olimpijskih igara.

Osim Petre, na pobedničkom postolju našli su se ove godine i Đorđe Džunić (1 zlatna, 2 srebrne i 4 bronzane medalje), Nina Zdravković (4 bronzane), Dunja Radivojević (1 srebrna i 1 bronzana), Nikolina Dragoljević (2 bronzane) i Đorđe Savić (1 bronzana medalja).

Iako malobrojna, i ekipa Niša u kategoriji “deca” (1997-2000. god.) osvajala je medalje.

Petar Jovanović je osvojio po jednu zlatnu i bronzanu medalju u slalomu, a njegov stariji brat Đorđe Jovanović dve srebrne u slalomu i jednu u veleslalomu.

Za male niške skijaše predaha nema. Skijališta su zatvorena i oni nastavljaju treninge u sali, Tvrđavi, parku Čair, na Bojaninim vodama i u bazenu, a prvom izlasku na sneg nadaju se u junu, za kada je najavljen trening na austrijskom glečeru Hintertuks.

Više o niškom skijanju možete pronaći na web sajtu Ski kluba Niš, www.skinis.org.rs.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: