Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 15. 12. 2017.

| Sport

Vaterpolisti Naisa: Jedva čekamo da uskočimo u bečejski bazen

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
Turnir je humanitarnog karaktera, pa će novac od ulaznica biti prosleđen za lečenje Nastasje Nedimović; foto: Vanja Keser

Na korak su vaterpolisti Naisa od toga da se izjednače sa najvećim niškim uspehom u ovom sportu - finalom Kupa Srbije. Ipak, prepreka na tom putu nije nimalo naivna, to je Šabac, ekipa u koju se mnogo ulaže i koja beleži odlične rezultate ove sezone. Uprkos tome, Nišlije veruju u dobar rezultat i kažu da “jedva čekaju da uskoče u bazen u Bečeju” u subotu, 16. decembra od 18 sati.

Mladom niškom klubu ovo je prvo polufinale u istoriji, a jedan od njihovih prvotimaca Nemanja Šilj kaže da je ovo i njegov debi na “fajnal foru”. To ga dodatno motiviše, uprkos tome što je Šabac izraziti favorit, a kapiten Igor Lazić veruje da mogu do pobede.

Atmosfera u ekipi je stvarno pozitivna, svi jedva čekaju da dođe ta subota, da uskočimo u bazen i da pokušamo da Šapcu vratimo milo za drago za ubedljiv poraz u Jadranskoj ligi. Nama to finale znači mnogo, tako da stvarno velika želja postoji u svima nama i svi su svesni koja nam je ovo šansa. Mali stepenik nas deli do finala, uslovno rečeno mali - ispričao je Lazić.

U četvrtfinalu Nišlije su izbacile velikog favorita Vojvodinu, dok je Šabac imao nešto lakši posao, protiv Radničkog iz Kragujevca. Polufinale Kupa nije prvi put kako se dva tima sreću ove sezone, a u ligaškom okršaju Šapčani su veoma ubedljivo slavili.

Loša vest po niški tim je što je Dragan Milošević povređen, ali trener Nenad Vasilovski kaže da ne sumnja da će svi igrači koji budu stavili kapicu i uskočili u bazen biti spremni i dati sve do sebe.

Mi treba da odigramo na nivou na kom mislim da možemo da odgiramo, kao što smo pružili igru protiv Vojvodine. Oni su doveli novog trenera iz Hrvatske, imaju kompletan tim sa strane, dosta ulažu i sigurno očekuju mnogo od ovog Kupa. Svaka čast Šapcu, ali mi ćemo u subotu skupo prodati kožu, pa ko bude bolji neka pobedi - priča Vasilovski.

Podsetimo, u drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Partizan, i najavljeno je da će RTS prikazivati samo duel “večitih” rivala. Zbog toga su termini dva duela rotirani, što je izazvalo burbe reakcije, pa su klubovi iz Niša i Šapca poslali pismo u kome se žale na ovu odluku Javnog servisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: