Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 11. 10. 2016.

| Sport

Vaterpolisti Naisa u prvoligaškom društvu sa novim trenerom

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
vknais2803.jpg
Posle sezone na Jadranu ponovo u društvu srpskih klubova; foto: Vanja Keser

Zbog nedostatka finansija vaterpolisti Naisa odustali su od Regionalne A2 lige i naredne sezone takmičiće se u Prvoj A ligi Srbije, potvrdio je predsednik Milan Krstić, a podmlađeni niški sastav predvodiće Goran Krivokapić, koji je deo stručnog štaba od 2005. godine.

Rukovodstvo niškog kluba apelovalo je čitavo leto na Grad da mu finansijski pomogne da i drugu sezonu zaredom nastupa u drugom po kvalitetu jadranskom takmičenju. No, kako kaže predsednik kluba, nisu uspeli u tome pa će naredne sezone Nais nastupati u Prvoj A ligi.

Isključivo zbog finansija smo odustali od Jadranske lige, jer nam Grad nije opredelio dodatnih 2,5 miliona dinara koliko nam je bilo potrebno. Zato je grad Niš izgubio predstavnika u regionalnoj ligi, pa ćemo sa novcem koji imamo igrati domaće takmičenje - rekao je on.

Milan-Krstić---JV-arhiva "Plasman u Superligu imperativ"; foto: JV arhiva

Nais će se sa još 7 domaćih klubova nadmetati da za prva 2 mesta koja vode u Superligu, gde će se pridružiti ekipama koje igraju na Jadranu - Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini i Šapcu, a ambicije kluba su plasman u najkvalitetnije domaće takmičenje, kaže Krstić.

Nema tu velikih misli, u našoj ligi ima nekoliko kvalitetnih timova iz Beograda, ali je nama imperativ da budemo prvi ili drugi - poduvkao je prvi funkcioner kluba.


U novu sezonu sa novim trenerom i mladim snagama

Prošlogodišnjeg trenera Marka Blagojević zameniće njegov doskorašnji saradnik Goran Krivokapić. Ovaj stručnjak u niškom klubu radi od 2005. godine, a prošle sezone nekoliko puta se našao u ulozi prvog trenera.

Više od decenije sam u klubu. Uža specijalnost mi je rad sa golmanima, radio sam i sa mladom reprezentacije Srbije generacija dečaka rođenih 1999. Godine, a imam i određeno prvoligaško iskustvo - izneo je par činjenica o sebi novi trener niškog tima.

Goran Krivokapić Poverenje ukazanom dugogodišnjem članu stručnog štaba; foto: VK NaisPrvom timu Naisa ove sezone je priključeno desetak dečaka 2000. i 2001. godine iz vaterpolo škole, većina ključnih igrača je napustilo klub, a do sada su klub pojačali Igor Lazić, povratnik iz Mađarske, Alen Omerović, koji je već bio deo niškog tima, a prošle sezone je bio u Kruševcu.

Do Nove godine za Nais će nastupati Milan Petrović i Švajcarac Robin Plejer, a potom će se vratiti u Švajcarsku.

Želja nam je da ti klinci stasavaju uz ove starije. Sastav ostalih timova nam je za sada nepoznanica, ima još mesec dana do početka prvenstva i nadam se da ćemo biti u gornjem delu tabele - poručio je Krivokapić.

Prva A liga Srbije počinje 12. novembra, a takmičenje će uz Nais činiti Banjica, Stari grad, Dunav, Zemun, TAŠ, Beograd i Valjevo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко Поп

    15:44 // 12. 10. 2016.

    Гоги, искрене честитке за нове изазове! Пуна подршка у предстојећој сезони и наставку каријере! Имаш искуство и знање, менталитет ти је познат. Само напред!

  • Peca

    08:02 // 12. 10. 2016.

    ma samo da gledamo malo nesto na Cairu...
    i naravno navijamo!

  • Ilke

    18:04 // 11. 10. 2016.

    Napred Gogi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: