Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fabrika Magna Aleksinac

  • magna-ambulanta-foto-opstinaaleksinac

    Dva meseca nakon trovanja u "Magni" otvorena ambulanta u krugu fabrike, uzroci incidenta još nepoznati

    Više od dva meseca je prošlo od kako se preko 150 radnika aleksinačke "Magne" javilo lekarima zbog simptoma trovanja, a šta je uzrok toga još nema zvaničnih infomacija. I dok iz aleksinačkog Tužilaštva kažu da čekaju rezultate stručnih veštačenja i da će se uskoro oglasiti povodom ovog slučaja, u "Magni" su dana otvorili ambulantu u sklopu kruga kompanije.

    (7) detaljnije
  • Ana Brnabić

    Premijerka kaže da inspekcije rade svoj posao, ali izveštaja o "slučaju Magna" - nema

    Više od mesec dana prošlo je od kako su se u dva navrata preko 150 radnika aleksinačke Magne javilo Hitnoj pomoći zbog simptoma trovanja, a i dalje nema infromacija ko je odgovoran i šta se tačno desilo. Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Nišu da inspekcije rade svoj posao i da joj je drago što je rešen problem u smislu da se nastavi posao. U aleksinačkom Tužilaštvu kažu da bi nove infroamcije trebalo da imaju do kraja radne nedelje.

    (10) detaljnije
  • Magna kompanija Aleksinac (1)

    Aleksinačka "Magna" potvrdila da je nastavila redovan rad

    Bez informacija ko je odgovoran za dva slučaja kada se preko 150 radnika javilo Hitnoj pomoći zbog simptoma trovanja, ko je dozvolio probni i redovan rad, kao i šta kažu analize šta se tačno desilo u fabrici 17. i 19. januara, PR služba fabrike Magna obavestila je medije da potvrđuje ponovno pokretanje proizvodnje, kao i da su sproveli širok spektar preventivnih mera.

    (6) detaljnije
  • Magna, fabrika, Aleksinac

    Inspekcije ćute, radnici se vratili u "Magnu"- prvo pod maskama, pa bez njih

    Devet dana nakon što je grupa od preko 150 radnika u dva navrata prijavila simptome trovanja, oko 15 radnika je u zaštitnim odelima, sa maskama i rukavicama radilo u fabrici Magna u Aleksincu, saznaju "Južne vesti". Sutradan je veća grupa radnika, kako saznajemo, bila na poslu bez zaštitne opreme jer su inspekcije dozvolile rad. Ipak, ni o uzrocima, ni o novim merenjima, zvaničnih informacija i dalje nema jer inspektori ne odgovaraju na pozive i pitanja novinara, a ćute i iz Magne.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: