Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

suđenje

  • skajp

    U Dimitrovgradu prvo suđenje preko Skajpa zbog kršenja samoizolacije

    Zbog kršenja mere samoizolacije koju mu je prepisala sanitarna inspekcija, danas će u Dimitrovgradu biti održano suđenje osumnjičenom, ali će se ono razlikovati po tome što okrivljeni neće biti u sudnici, već će pred sudom biti putem video-linka iz pritvorske jedinice u Pirotu.

    (2) detaljnije
  • pritvor Pirot

    Zbog kršenja mere samoizolacije 17 građana u pirotskom zatvoru čeka na suđenje

    Od 75 građana koji su se našli u pritvoru zbog kršenja mera samoizolacije, njih 17 se nalazi u Pirotu, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić, a protiv većine njih su već podnete optužnice i suđenja će početi za nekoliko dana. Deo objekta pritvorske jedinice u Pirotu je preuređen i on pretvoren u karantin za one građane koji prekrše meru samoizolacije zbog epidemije virusa korona.

    (6) detaljnije
  • komunalci aleksinac

    Aleksinački komunalci branili direktora na suđenju i tražili da Vučić dođe u kontrolu

    Direktoru aleksinačkog komunalnog preduzeća danas je počelo suđenje, a tereti se da je oštetio preduzeće za oko 10 miliona dinara tako što je zaposlenima neosnovano povećao plate. Većina radnika u narandžastim uniformama došla je u sudnicu Višeg suda u Nišu, a kažu da je sve politizacija i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da dođe u kontrolu i preduzeća i cele aleksinačke opštine.

    (21) detaljnije
  • babic, saobracajna nesreca, doljevac

    Na suđenju Babićevom vozaču saslušani svedoci, sledeći put gledaju se snimci

    O klizavom putu, vedrom vremenu i magli, vraćanju u rikverc i krupnom čoveku u zelenkastoj odeći koji je izvučen na vozačeva vrata, sve je to moglo da se čuje od svedoka na suđenju vozaču Dejanu Stojanoviću, koji je vozeći “škodu” Koridora Srbije i direktora Zorana Babića izazvao nesreću kod naplatne rampe Doljevac. Tada je poginula Stanika Gligorijević, a njena porodica traži istinu i da se vide snimci, što je najavljeno za sledeće ročište.

    (36) detaljnije
  • zatvor

    4 godine zatvora za Ninija u slučaju “Jugoremedija”

    Suđenje koje traje već godinama, a u kojem se sudi Jovici Stefanoviću Niniju iz Niša zbog zloupotrebe položaja u “Jugoremediji”, konačno je dobilo epilog. Viši sud u Beogradu nepravosnažno ga je osudio na 4 godine zatvora, a firme preko kojih je svojevremeno i privatizovao fabriku lekova dužne su da plate više od 865 miliona dinara.

    (2) detaljnije
  • sud

    Tužilaštvo: Snimci nesreće kod Doljevca kompletni, fale dva minuta kada se ništa nije dešavalo

    To što fale dva minuta snimka saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi “Doljevac”, u Osnovnom javnom tužilaštvu objašnjavaju time što su kamere senzorske, a u tim trenucima se ništa nije dešavalo, pa nije ni snimljeno.

    (37) detaljnije
  • parole

    Još jedan skup podrške Mariji Lukić u Nišu - “Društvo smo koje toleriše nasilje”

    Još jedno ročište protiv bivšeg predsednika Opštine Brus i funkcionera SNS Milutina Jeličića Jutke zbog optužbi da je seksualno uznemiravao sugrađanku Mariju Lukić, protiče uz skupove podrške u nekoliko gradova, među kojima je i Niš. Iz parka preko puta zgrade niškog suda žene sa parolama poručile su da je Srbija društvo koje toleriše nasilje i traže da se to promeni.

    (8) detaljnije
  • sudija

    Milojko Pantić traži izuzeće sudije, tvrdi da je bliska sa advokatom koji zastupa predsednika Opštine

    Sportski komentaror Milojko Pantić tvrdi da je sudija Osnovnog suda u Kuršumliji bliska sa advokatom optužbe i traži njeno izuzeće. Sudija Vesna Maksimović, koja je slučaj koji je protiv Pantića pokrenuo predsednik opštine Radoljub Vidić preuzela nakon što se prethodna sudija izuzela iz predmeta, potvrđuje da i van suda održava kontakte sa advokatom Radoljubom Došovićem. Oboje, međutim, u tome ne vide ništa sporno.

    (6) detaljnije
  • sud

    Zbog greške niškog Tužilaštva odloženo suđenje direktoru leskovačke bolnice

    Audio-snimci telefonskih razgovora osumnjičenih za nameštanje tendera za čišćenje leskovačke Opšte bolnice, direktora Nebojše Dimitrijevića, pravnice ove zdravstvene ustanove i vlasnika firme Transly, nisu preslušavani na suđenju, jer Više javno tužilaštvo nije dostavilo Višem sudu kompletne zapise. To je učinjeno tek na današnjem ročištu, pa je suđenje odloženo za kraj decembra.

    (1) detaljnije
  • sud

    Počelo suđenje Babićevom vozaču, snimaka koje je video Vučić nema na sudu

    Završen je prvi dan suđenja Dejanu Stanojeviću, vozaču v. d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića, optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi “Doljevac”, u kojoj je život izgubila Stanika Gligorijević. U sudnici Osnovnog sudu u Nišu glavna tema bili su sami snimci nesreće, koji do suda još nisu došli, a advokat oštećenih Božo Prelević u tome vidi zaveru koja prikriva pravog vozača i sumnja da je Stanojević uopšte tog dana i bio tim kolima.

    (15) detaljnije
  • mirjana miladinović

    Korupcija se isplati - SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja 3.500, a kažnjena sa manje od 1.000 evra

    Nakon što je tražila i uzela više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica Gornja Toponica Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na tri godina uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.

    (26) detaljnije
  • sud

    Doktorka iz "Toponice" i SNS odbornica nije se pojavila na svom suđenju

    Već četiri puta, kako kaže sudija Višeg suda u Nišu, doktorka Specijalističke bolnice “Gornja Toponica” i SNS odbornica u niškoj Skupštini Mirjana Miladinović nije došla na ročište gde joj se sudi zbog trgovine uticajem, jer je navodno tražila i primila mito. Naredno suđenje zakazano je za nedelju dana.

    (19) detaljnije
  • viši sud

    Suđenje direktoru leskovačke bolnice - saslušani zaposleni, slede snimci razgovora

    Sporna javna nabavku za čišćenje zbog koje je direktor Bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević hapšen sa saradnicima došla je i do Višeg suda u Nišu. Saslušano je petoro zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a negirali su da znaju bilo šta o eventualnom štelovanju nabavke. Na sledećem ročištu 29. novembra biće preslušani snimljeni telefonski razgovori optuženih, kao dokaz tužilaštva.

    detaljnije
  • udes

    Babićev vozač i snimci nesreće kod Doljevca krajem novembra pred niškim Sudom

    Vozač aktuelnog v. d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji se tereti za nesreću na naplatnoj rampi “Doljevac”, kako kažu u Osnovnom sudu Niš, naći će se za optužiničkoj klupi krajem novembra. Na suđenju bi trebalo da budu prikazani i snimci udesa u kojem je poginula 54-godišnja Stanika Gligorijević.

    (6) detaljnije
  • Kik-boks klub Niš

    Uprkos medaljama na "Trofeju Beograda", Nišlije nezadovoljne suđenjem

    Iako su njegovi takmičari osvojili šest zlatnih medalja i još dve srebrne, Kik-boks klubu Niš izmakao je profesionalni pojas, te suđenje na međunarodnom turniru "Trofej Beograda" nazivaju sramnim. Nekada kik-bokseri Niša, a sada kluba Vukovi 018, takođe su nastupili u amaterskom delu takmičenja u prestonici, osvojili dva zlata i bronzu, ali arbitre nisu komentarisali.

    detaljnije
  • Biljana Popovic Ivkovic foto i.m.

    Vranjanac optužen za pretnje državnoj sekretarki MUP-a

    Suđenje protiv Vranjanca koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti Biljane Popović Ivković, nakon što joj je jula 2017. pretio telefonom, nastavljeno je danas u vranjskom Osnovnom sudu, gde je državna sekretarka MUP-a dala izjavu. Suđenje je odmah nakon toga i prekinuto, jer je odbrana tražila izuzeće sudije Ljiljane Nikolić.

    detaljnije
  • Veselinović osuđen, Radoičić oslobođen

    Veselinović osuđen na 2 godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, Radoičić oslobođen

    Na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Pirotu Zvonko Veselinović, biznismen sa severa Kosova i Metohije blizak SNS-u, osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, dok je prema presudi, Milan Radoičić, koga kosovska policija traži zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, oslobođen krivice. Druga dvojica optuženih, Goran Makragić i Ivan Stamenović, takođe su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine. Presude nisu pravosnažne i o njima će tek odlučivati Apelacioni sud.

    (3) detaljnije
  • riv

    Radoičić i Veselinović se pojavili na suđenju u Pirotu, presuda posle Nove godine

    Optuženi Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, pojavili su se danas na iznošenju završnih reči u krivičnom postupku koji se protiv njih, i još dvojice saradnika, vodi pred Višim sudom u Pirotu, za zloupotrebu položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10. Donošenje presude najavljeno za 15. januar sledeće godine.

    (4) detaljnije
  • Branislav Kačar

    Oslobađajuća presuda za Kačara

    Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, prema presudi sudije Osnovnog suda u Nišu Ane Vukojičić, oslobođen je optužbe da je učestvovao u malverzaciji oko javne nabavke za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave. Pored Kačara, oslobođen je i službenik u Gradskoj upravi Aca Janković, koji je bio optužen da je saučestvovao u ovoj navodnoj malverzaciji. Na potezu je Tužilaštvo koje ima pravo žalbe na ovakvu presudu.

    (69) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: