Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 15. 6. 2017.

| Zabava

U prodaji karte za koncert Vlatka Stefanovskog i njegovog tria u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vlatko Stefanovski dolazi sa svojim triom u Banovinu
Vlatko Stefanovski dolazi sa svojim triom u Banovinu; foto: Marko Plečko

Celovečernji električni koncert najveće gitarske zvezde bivše Jugoslavije Vlatka Stefanovskog i njegovog tria, biće održan 8. jula u niškoj Banovini. Ulaznice su u prodaji po ceni od 900 dinara, a biće skuplje na dan koncerta. Njihov nastup počeće u 21 sat.

Vlatkova specijalnost je fantastičan spoj maštovitosti i tehničke perfekcije, navode organizatori koncerta, a za njega kažu i da je “virtuoz na gitari bez premca”.

Ogromnu slavu i kultni status stekao je sa legendarnim makedonskim bendom “Leb i sol”.

Vlatko Stefanovski Trio će u Nišu održati celovečernji električni koncert i publici priuštiti egzotično muzičko putovanje kroz prekrasne zvučne pejzaže - dodaju organizatori.

U okviru svoje aktuelne turneje Stefanovski promoviše poslednji album “Seir”, objavljen 2014. godine, kažu organizatori, koji je u Makedoniji proglašen za album godine i dobio priznanje “Zlatna bubamara”.

Želeo bih da vam najavim da 8. jula dolazim na veliki koncert u Banovini sa mojim triom i verujem da ćemo imati dobro vreme, dobar zvuk, dobro raspoloženje i da ćemo svi zajedno provesti jedno nezaboravno veče, a do tada veliki pozdrav iz Skoplja - poručio je Stefanovski publici u Nišu.

Osim nekoliko pesama sa pomenutog albuma, on će odsvirati i dobro poznate hitove poput “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Inače, ovaj muzičar je poslednjih godina poznat i po tome što stvara muziku za film, teatar i balet, a svirao je i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima. Ističe se i po tome što ima “neverovatnu gitarsku tehniku”, pojašnjavaju organizatori, a zvuk koji stvara je ispunjen imaginacijom i jednostavnošću.

Zahvaljujuci virtuoznosti i sklonosti ka zanimljivim improvizacijama, šarmantnom pristupu balkanskoj muzici i neiscrpnoj energiji kojom pleni već decenijama unazad, Vlatko Stefanovski se smatra osnivačem etno roka - dodaju organizatori.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti za 900 dinara u “Cd Sound music” radnji (na samom kraju novog podzemnog prolaza), prodavnici “Energy music” (TPC Kalča-prizemlje), turističkoj agenciji “Big Star” (Cara Dušana 65), pivnicama “Nemir” (Obilićev Venac 35) i “Ministarstvo” (Vojvode Vuka 12).

Na dan koncerta koštaće 1.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: