Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:17, 22. 11. 2021.

| BBC News na srpskom

Film i Hari Poter: Gde su i šta rade glumci 20 godina kasnije

Autor: BBC News na srpskom
Ema Votson, Danijel Redklif i Rupert Gring
Getty Images
Ema Votson, Danijel Redklif i Rupert Gring bili su glavne zvezde celokupne filmske franšize

Originalna glumačka ekipa serijala o Hariju Poteru ponovo će se okupiti na malim ekranima kako bi proslavili dvadesetu godišnjicu prvog filma - Hari Poter i kamen mudrosti (Harry Potter And The Philosopher's Stone).

HBO Max specijal, pod nazivom Povratak u Hogvorts, izlazi 1. januara, saopštili su sa ovog servisa.

Zvezde franšize - Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson, kao i njihove kolege glumci, pridružiće se reditelju prvog filma Krisu Kolumbusu na okupljanju kako bi detaljno razgovarali o osam filmova.

Životi čuvenog trija su još u detinjstvu promenjeni zahvaljujući njihovim čarobnjačkim ulogama Harija Potera (Redklif), Rona Vizlija (Grin) i Hermione Grejndžer (Votson), u adaptaciji na filmskom platnu veoma uspešne serije dečijih knjiga fantastike Dž.K. Rouling.

Autorka se neće pojaviti na ovom specijalnom događaju.

Najava je stigla tačno na 20 godina od objavljivanja prvog filma - 16. novembra 2001. godine.

Poslednji deo - Hari Poter i relikvije Smrti 2 - stigao je u bioskope 2011. godine.

I dok čekate pismo da su vas primili u školu za čarobnjake Hogvorts dve decenije kasnije, evo šta su glavni likovi, i neki drugi iz glumačke ekipe, radili otkako su se zablistali na sceni kao mlade zvezde.


1. Danijel Redklif - Hari Poter

Daniel Radcliffe
Getty Images

Kada se prvi put pojavio na filmskom platnu sa 12 godina kao dečak sa naočarima iz franšize o Hariju Poteru, Redklif je imao neverovatno mnogo sličnosti sa glavnim likom iz knjige Dž.K. Rouling.

Zahvaljujući toj ulozi ubrzo je postao sinonim za „dečaka koji ga živi" i, kao centralna figura u franšizi oko koje se vrteo novac, postao je i jedan od najbolje plaćenih glumaca mlađih od 30 godina.

Redklif je takođe ismevao sopstveni položaj igrajući sebe kao neugodnu tinejdžersku superzvezdu koju drmaju hormoni u epizodi britanskog sitkoma Statisti iz 2006. godine britanskog sitkoma Statisti koji je režirao Riki Džervejs.

Kasnije je imao i smele uloge na pozornici i ekranu.

Jedna od njih je i glavna uloga Alana Stranga u predstavi Ekvus britanskog dramaturga Pitera Šafera iz 2007. godine u West End produkciji, koja je od njega zahtevala da se skine go i simulira seks sa konjem.

„To je neverovatna uloga za mladog glumca. Preuzima veliki rizik", izjavio je njegov kolega, britanski glumac Ričard E. Grant o Redklifu koji je tada ima 17 godina.

Posle poslednjeg filma o Hariju Poteru 2011. godine, Redklif je glumio u filmovima Žena u crnom i Ubij svoje najdraže.

Zatim se pridružio ansamblu filma Moderni okean Šejna Karuta - zajedno sa En Hatavej i Kijanu Rivsom - 2015. godine, ali ipak nije snimljen.

Glumac, koji sada ima 32 godine, od Harija Potera uglavnom se klonio blokbastera i umesto toga preuzimao uloge u manjim filmskim projektima kao što su triler Viktor Frankenštajn i Bekstvo iz Pretorije.

Prošle godine se pojavio u Netfliksovom interaktivnom specijalu za sitkom Nesalomiva Kimi Šmit.

2. Ema Votson - Hermiona Grejndžer

Emma Watson
Getty Images

Kao najmlađa u glavnom triju, Ema Votson je imala samo 11 godina kada je prvi put viđena na ekranu kao Hermiona Grejndžer.

Njena karijera mimo serijala o Poteru bila je raznolika - glumila je u hvaljenom filmu Čarlijev svet, filmskoj adaptaciji Male žene iz 2019. i Bel u filmskom rimejku Lepotice i zveri iz 2017.

Međutim, Votson je takođe dospevala na naslovne strane mimo glume.

Opisujući sebe kao „pravu štreberku", upisala je studije engleske književnosti na Univerzitetu Braun, pri Ligi bršljana (Ivy League) u SAD, 2009. godine.

Votskon je za magazin Interview rekla da je to učinila delom kako bi nadoknadila školski život koji je propustila kao dete.

. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: