Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 29. 3. 2023. @ 13:05

Srpska napredna stranka |Niš

Aleksandar Stojičić

Aleksandar Stojičić
Aleksandar Stojičić; foto: ni.rs/aleksandar-stojicic

Aleksandar Stojičić je osnovnu školu i Gimnaziju "Svetozar Marković" završio u Nišu, kao i specijalističke studije na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja je završio stručno usavršavanje za trenera operativnog rvanja, a licencirani je trener MMA federacije Srbije.

Više od 15 godina je aktivan u borilačkim sportovima kao takmičar, trener i organizator domaćih i međunarodnih takmičenja. Ima crni pojas brazilskog džiju-džicoa.

Osvojio je bronzanu medalju 2012. godine na Prvenstvu Srbije u kik-boksu, a na prvom MMA prvenstvu Srbije 2014. godine osvojio je zlatnu medalju.

Od 2016. godine je u profesionalnim vodama, a tokom karijere je pohađao instruktorske i studijske kurseve i pripremao se za mečeve širom Evrope i sveta.

Jedan od najvećih rezultata je drugo mesto na nemačkoj listi najboljih boraca lake kategorije i prvi izazivač za pojas najprestižnijeg takmičenja u Nemačkoj.

Trener je MMA sporta i brazilskog džiju-džicoa i zakonski zastupnik MMA kluba Top tim Niš čije su prostorije u Sportskom centru "Čair".

Od 2016. do 2020. godine bio je odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Niša.

Nakon ostavke dotadašnjeg većnika za sport Branislava Kačara, marta 2021. godine odbornici Skupštine Niša izglasali su da Stojičić bude novi član Veća resorno zadužen za sport i omladinu.

Tokom njegovog mandata budžet za sportske organizacije je, u odnosu na 2020. godinu, više od dva puta smanjen.

Aleksandar Stojičić je oženjen i otac jednog deteta.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: