Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 25. 10. 2018. @ 23:13

SPS |Niš

Nebojša Bogdanović

Nebojša Bogdanović

Rođen je 1959. godine u Babušnici. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Odbornik je i šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada Niša od 2016. godine. Prethodno je bio na istoj poziciji od 2008. do 2012. godine.

Član je Odbora za imenovanje u Skupštini grada od 2017. godine.

Bio je potpredsednik Regionalne privredne komore Niš u tri uzastopna mandata, sve do njenog gašenja, odnosno pripajanja Privrednoj komori Srbije.

Trenutno je član Nadzornog odbora "Slobodne zone" Pirot.

Prema podacima iz biografije Južnim vestima dostavljene iz SPS, Bogdanović je svoju profesionalnu karijeru otpočeo 1987. godine kao kriminalistički inspektor u niškoj policiji "najpre na poslovima suzbijanja imovinskih delikata, a nakon toga na zadacima razotkrivanja krijumčarenja i narkomanije".

Tvrdi da je posao napustio samoinicijativno 1995. godine "zbog neslaganja sa konceptom marginalizovanja ekspertske detektivske policije u odnosu na uniformisani sastav". Potom se, kako kaže, bavio menadžerskim poslovima u privredi.

Bio sam direktor distributerske kuće prehrambene robe G.I.C.A. iz Niša pet godina. U to vreme firma je načinila jak uzlet u grani na području Niša i okoline zapošljavajući stotinak radnika. Radio sam zatim kao komercijalni direktor kuće sličnog profila, "BT commerce" iz Niša.

Bio je, navodi se u biografiji, direktor prodaje i marketinga niškog preduzeća "YUMIS".

Nakon odlaska iz "YUMISa" je, uz Zorana Živkovića, bio jedan od osnivača preduzeća "Empresa", koje se bavilo uvozom i distribucijom vina.

U međuvremenu najveći partner se usmerio prema vinogradarstvu, a drugi partner i ja odlazimo iz Emprese i nastavljamo zajednički rad na planu spoljnotrgovinskog poslovanja sa Argentinom.

Od 1.1.2009.godine, piše dalje u biografiji, kada je kompanija DDOR iz Novog Sada odlučila da podigne nivo svog nastupa u Nišu sa ekspoziture na filijalu, izabran je za njenog direktora. Na toj poziciji je i danas.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: