Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

šah

  • sah

    Turnir u brzopoteznom šahu u Nišu

    Deseti, jubilarni memorijalni turnir u brzopoteznom šahu “Dejan Živić” održaće se u utorak 17. aprila, u prostorijama Doma gluvih.

    detaljnije
  • dom ucenika foto lj.m.

    Prokupački Dom učenika domaćin 23. "Domijade"

    Oko 700 srednjoškolaca iz 13 domova jugoistočne Srbije takmičiće se u 7 sportskih disciplina na tradicionalnoj “Domijadi” koja se održava 14. aprila i čiji je ovogodišnji domaćin Dom učenika srednjih škola u Prokuplju.

    detaljnije
  • Anđela Dimitrijević šah

    Posle 14 godina Niš dobio kadetsku prvakinju u šahu

    U kategoriji devojčica do 14 godina na Prvenstvu Srbije za kadete najbolja je bila Nišlijka Anđela Dimitrijević. Poslednji put titula u ovoj konkurenciji stigla je u Niš pre 14 godina, a kako objašnjava Anđelin otac Toni Dimitrijević, to uspehu njegove ćerke dodatno daje na značaju.

    detaljnije
  • Šah kompjuter

    U Nišu šahovski "sudar" velemajstora i kompjutera

    Najnovija verzija hibridnog kompjuterskog sistema AHIL, kojom će upravljati profesor Elektronskog fakulteta Vladan Vučković suprotstaviće se FIDE šahovskom velemajstoru Miroslavu Tošiću u Nišu. Aplikacija ima delom ljudsku, delom mašinsku prirodu, a ovaj meč održaće se 2. marta na Univerzitetu Singidunum.

    (2) detaljnije
  • Osnovac šah

    Mladi niški šahisti srebrni u Bugarskoj

    Do poslednjeg poteza, kako kažu u Šahovskom klubu Osnovac, bilo je neizvesno ko će se vratiti kao pobednik sa međunarodnog turnira u Bugarskoj. “Mrtva trka” vodila se između Nišlija i Makedonaca, ali su šahisti Osnovca ipak na kraju uzeli srebro.

    detaljnije
  • Ilustracija šahovska tabla flickr

    Mladim šahistima potrebna pomoć za odlazak na Svetsko prvenstvo

    Aktuelni evropski amaterski prvaci u šahu Nišlije Anđela Dimitrijević i Pavle Ćirić sada su u prilici da odu i na Svetsko prvenstvo, ali im za to nedostaje novac. Zato je pokrenuta akcija prikupljanja para, koje su im neophodne za put u Kaljari i kotizaciju, pa roditelji pozivaju pojedince i firme da pomognu.

    (1) detaljnije
  • Ilustracija šahovska tabla flickr

    Svrljižanin osvojio međunarodni šahovski turnir u Nišu

    Gotovo duplo više šahista, kako kažu u Opštini Pantelej, ove godine okupio je Svetosavski turnir u šahu, a učesnici su bili iz Rumunije i Srbije. Iznenađenje je napravio Svrljižanin Srboljub Milovanović, koji je bez poraza izašao kao pobednik A turnira.

    detaljnije
  • Aleksandra Milenkovic i Nikola Djordjevic RK Vlasotince

    U Vlasotincu bokseri najbolji kao kolektiv, rukometaši pojedinačno

    Nagrade za najbolje sportiste Vlasotinca u minuloj godini pokupili su rukometaši, pa su tako Aleksandra Milenković i Nikola Đorđević proglašeni za najbolje pojedince. Kada je reč o kolektivu, najuspešniji je bio Bokserski klub Arena, a nagrađeni su i šahisti, atletičari, te mladi fudbaleri. Predsednik opštine Vlasotince rekao je da će se sledeće godine raditi klimatizacija i grejanje za sportsku halu u ovom mestu.

    detaljnije
  • šah Osnovac Niš

    Niške osnovke se plasirale u Prvu šahovsku ligu za seniorke

    Kao pobednik trećeg ranga takmičenja, Šahovski klub Osnovac plasirao se u Prvu ligu, u kojoj će sledeće sezone biti jedina ekipa iz Niša. Ono što uvećava njihov uspeh je činjenica da su devojčice podvig napravile u seniorskoj konkurenciji, a sve tri pohađaju osnovnu školu.

    detaljnije
  • Medalje ilustracija

    Uspešna sezona za vlasotinačke sportiste

    Rukometašice, bokseri, atletičari i šahisti odlično su predstavljali Vlasotince ove sezone, što je izmamilo obećanje predsednika Opštine Zorana Todorovića da će učiniti sve kako bi sportska hala sledeće godine dobila neophodnu klimatizaciju i grejanje.

    detaljnije
  • Ilustracija šahovska tabla flickr

    U Nišu Evropsko prvenstvo u amaterskom šahu

    Od 9. do 17. juna Niš će biti centar evropskog šaha, jer će se kontinentalno amatersko prvenstvo u ovom misaonom sportu održati u hotelu “Tami”. S obzirom na to da je učešće na ovakvim turnirima jako skupo, za niške šahiste je ovo možda i jedinstvena prilika u životu da se takmiče na ovom nivou, naglasio je zamenik glavnog sudije ovog šampionata.

    detaljnije
  • Dan studenata

    Niški studenti se takmičili i uživali u sportskom danu

    U veselom raspoloženju, uz puno zabave i fer i korektnog sportskog nadmetanja, protekao je dan niških studenata na otvorenim terenima Osnovne škole “Duško Radović”, a očekivano, najveći broj pehara otišao je u ruke studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

    detaljnije
  • Dan studenata Niša

    Dan studentskog sporta na terenima ”Duško Radović”

    Oko 400 studenata takmičiće se u 7 najpopularnijih kolektivnih i pojedinačnih sportova u subotu, 25. marta na otvorenim terenima Osnovne škole “Duško Radović” u Duvaništu tokom celog dana.

    detaljnije
  • Najjaci Vranjanac foto pr služba Vranje

    Branislav Mladenović pobednik u izboru za najjačeg Vranjanca

    Turniri u šahu, stonom tenisu i malom fudbalu održani su u okviru obeležavanja Dana Vranja, a prvi put u sportskom delu biran je najjači Vranjanac gde je laskavu titulu poneo Branislav Mladenović.

    detaljnije
  • mali fudbal foto aleksandar kostic

    Brojni turniri i izbor za najjačeg Vranjanca povodom Dana grada

    Pored turnira u stonom tenisu, malom fudbalu i šahu, prvi put povodom dana grada 31, januara, biraće se i najjači Vranjanac, pa će ceo vikend u Vranju proteći u znaku sportskih manifestacija.

    detaljnije
  • Šahovski turnir

    Uspeh niških šahista na međunarodnom turniru u Skoplju

    U konkurenciji više od 180 takmičara iz 5 zemalja regiona, niški velemajstor Miroslav Miljković osvojio je 2. mesto na šahovskom turniru u Skoplju, dok je Mario Livaja najbolje plasirani igrač bez titule Svetske šahovske federacije (FIDE).

    detaljnije
  • sah

    Praznični turniri za šahiste u Nišu

    Damin gambit, lovčevo otvaranje ili mađarsku odbranu ili neki drugi šahovski potez moći će da primene svi zainteresovani u petak, 30. decembra na “Novogodišnjem brzopoteznom turniru” u prostorijama Šahovskog kluba “Niš”.

    detaljnije
  • Sahovski-turnir---JV-arhiva.jpg

    Šahovski turnir za “Dan mladih” na Paliluli

    Povodom obeležavanja Dana mladih grada Niša organizuje se četvrti po redu, šahovski turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „U susret Danu mladih Niša 2016“. Turnir se održava u sredu, 31. avgusta, u prostorijama OŠ „Kralj Petar I“, u Nišu u 11 sati.

    (1) detaljnije
  • Škola šaha

    Počinje šahovski kamp na Bojaninim vodama

    Šahovski klub „Car Konstantin“ organizuje i ovog leta, od 1. do 5. avgusta, šahovski kamp na Bojaninim vodama. Učesnici kampa mogu biti početnici i talentovani iskusniji pioniri iz svih niških osnovnih škola.

    (1) detaljnije
  • OPEN-NIS---Gradski-šahovski-savez-Niša.jpg

    Niški velemajstor pobednik elitnog šahovskog turnira

    U konkurenciji 130 šahista iz 10 zemalja velemajstor iz Niša Miroslav Miljković osvojio je prvo mesto na devetodnevnom elitnom šahovskom turniru “OPEN NIŠ 2016” održanom u Nišu od 28. juna do 9. jula.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: