Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

stoni tenis

  • stoni tenis

    Nove pobede niških stonotenisera i stonoteniserki

    Seriju pobeda nastavili su Josip Kolumbo i Železničar i u 8. kolu Prve stonoteniske lige, zahvaljujući čemu su zadržali svoje 2. pozicije na tabelama muške i ženske lige. Sa druge strane, Medijana je i ovog vikenda izgubila.

    detaljnije
  • stoni tenis

    Niški stonoteniseri i stonoteniserke grabe ka Superligi

    Posle 7 kola Prve lige, niški klubovi Josip Kolumbo i Železničar nalaze se na drugim pozicijama muškog i ženskog šampionata. Oni su u poslednjim okršajima ubedljivo savladali Radip u Nikolincima i subotički Spartak.

    detaljnije
  • stonoteniseri Nais

    Stonoteniseri sa invaliditetom osvojili 14 medalja za desetak dana

    Sa svakog od četiri turnira, na kojima su učestvovali stonoteniseri Naisa u poslednjih desetak dana, doneli su odličja u Niš. Reč je o međunarodnom takmičenju u Makedoniji, bodovnom turniru u Čačku, Trofeju Beograda, kao i ekipnom Državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Beogradu, a ukupan bilans je 3 pehara i 14 medalja.

    detaljnije
  • Basket

    U Nišu humanitarni turnir u stonom tenisu, basketu i futsalu

    Studenti koji žele da se zabave, takmiče i uz to budu humani, mogu oformiti ekipu za mali fudbal, basket ili stoni tenis, prijaviti se i nadmetati 21. i 22. oktobra od 9 do 15 sati u sali Osnovne škole “Mika Antić”. Prikupljena kotizacija i ostali dobrotvorni prilozi, kako kažu organizatori, biće uplaćeni na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

    detaljnije
  • Golbal

    Veliki uspeh na “Beograd Openu” - 16 medalja za Nišlije

    Visoke ciljeve postavili su sebi članovi niških klubova Nais, Delfin i Medijana na velikom međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom “Beograd open”, a većinu su ih i ispunili. Tako su golbalisti osvojili bronzu na svom prvom takmičenju, plivači pokupili 13 medalja, dok su stonoteniseri u Niš doneli 2 odličja. Iako se sport za osobe sa invaliditetom sve više razvija u Nišu, potrebno je više sistemskog rada za dodatno omasovljenje, a pravi primer za to je projekat u nordijskim zemljama.

    detaljnije
  • Golbal ilustracija

    Nikad brojnija niška "delegacija" na "Beograd openu"

    Međunarodno prvenstvo za osobe sa invaliditetom "Beograd open" ugostiće oko 700 sportista iz 7 zemalja, a među njima će veliki broj predstavnika imati i Niš. Golbalisti, stonoteniseri i plivači, svi redom ciljaju medalje na ovim igrama, koje će se održati po 4. put u glavnom gradu Srbije.

    detaljnije
  • Stoni tenis

    Mlade niške stonoteniserke najavile svetlu budućnost

    Kako je na Otvorenom turniru Novog Sada bilo 10 kategorija, i najmlađi stonoteniseri imali su prilike da se nadmeću i osvoje medalje, a Nišlijke Olivera Mladenović i 7-godišnja Neda Vasić to su iskoristile i okitile se srebrom. Da ovaj uspeh nije puka slučajnost i trenutna sreća, devojčice su pokazale i par dana kasnije, na bodovnom turniru gde su osvojile 7 od maksimalo 8 medalja.

    (6) detaljnije
  • Basket

    Humanitarni turnir u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu

    Svi oni koji žele da budu humani, a pri tom se i takmiče u malom fudbalu, basketu ili stonom tenisu, imaće priliku da svoje umeće pokažu na turniru “Igraj humano”. Takmičenje je zakazano za 9. jul od 17 sati na terenu “Sprite”, pored vrtića “Zvončići”.

    detaljnije
  • stonoteniseri-sk-nais

    Medalje za niške stonotenisere sa invaliditetom

    Na turniru u Crnoj Gori “Podgorica open 2017” u reprezentaciji Srbije bila su i trojica stonotenisera sa invaliditetom iz niškog kluba “Nais”, koji u najveći grad juga Srbije donose ukupno 5 medalja.

    (1) detaljnije
  • Očekuje se oko 60 učesnika; foto: flickr/OliBac

    Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u subotu u Nišu

    Osim što ima veliki takmičarski značaj za stonotenisere sa invaliditetom, turnir koji će se održati u subotu, 8. aprila u niškoj hali “Čair” ima cilj i da, kako kažu organizatori, pokaže da su oni aktivni članovi svake sfere društva.

    detaljnije
  • Dan studenata

    Niški studenti se takmičili i uživali u sportskom danu

    U veselom raspoloženju, uz puno zabave i fer i korektnog sportskog nadmetanja, protekao je dan niških studenata na otvorenim terenima Osnovne škole “Duško Radović”, a očekivano, najveći broj pehara otišao je u ruke studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

    detaljnije
  • Dan studenata Niša

    Dan studentskog sporta na terenima ”Duško Radović”

    Oko 400 studenata takmičiće se u 7 najpopularnijih kolektivnih i pojedinačnih sportova u subotu, 25. marta na otvorenim terenima Osnovne škole “Duško Radović” u Duvaništu tokom celog dana.

    detaljnije
  • Stoni tenis

    Stonoteniski dom i dalje bez struje, EPS ćuti

    Više od pola godine Stonoteniski dom na Trošarini ne može da se koristi, jer im je struja isključena zbog skinute plombe na brojilu. Iako nadležni tvrde da je sve uplaćeno, novo brojilo postavljeno i da je samo potrebno da "Elektroprivreda Srbije" potpše ugovor i poveže kablove, iz ovog preduzeća već mesecima ne odgovaraju na novinarska pitanja. U celoj situaciji najviše ispaštaju niški stonoteniski klubovi koji su u ovim prostorijama trenirali i igrali zvanične mečeve. 

    detaljnije
  • stoni

    “Čair” srećan i za stonotenisere Srbije

    I muška i ženska stonoteniska reprezentacija Srbije pobedile su u hali “Čair” i tako obezbedile učešće u baražu, gde bi im pobeda donela plasman na Evropsko prvenstvo. Muškarci su prilično lako savladali Švajcarsku, dok je selekcija Litvanije dobro namučila Srpkinje.

    detaljnije
  • stoni tenis

    Stonoteniske reprezentacije Srbije nastupaju u “Čairu”

    Odlučujuće mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo, odigraće muška i ženska stonoteniska reprezentacija Srbije u hali “Čair” u utorak, 7. marta. Prvi mečevi u obe konkurencije počeće u 17 sati, a niška hala će biti podeljena na dva terena.

    detaljnije
  • Najjaci Vranjanac foto pr služba Vranje

    Branislav Mladenović pobednik u izboru za najjačeg Vranjanca

    Turniri u šahu, stonom tenisu i malom fudbalu održani su u okviru obeležavanja Dana Vranja, a prvi put u sportskom delu biran je najjači Vranjanac gde je laskavu titulu poneo Branislav Mladenović.

    detaljnije
  • mali fudbal foto aleksandar kostic

    Brojni turniri i izbor za najjačeg Vranjanca povodom Dana grada

    Pored turnira u stonom tenisu, malom fudbalu i šahu, prvi put povodom dana grada 31, januara, biraće se i najjači Vranjanac, pa će ceo vikend u Vranju proteći u znaku sportskih manifestacija.

    detaljnije
  • tenis

    Stonoteniseri iz Bugarske i Makedonije na turniru u Nišu

    Više od 300 takmičara iz Srbije, Bugarske i Makedonije nastupiće na stonoteniskom turniru u sali Osnovne škole “Miroslav Antić” u Nišu ovog vikenda, a otvaranje je u subotu u 9 sati.

    detaljnije
  • Niški stonoteniseri sa invaliditetom treći u Srbiji

    Članovi Stonotesnikog kluba osoba sa invaliditetom Nais Bojan Stamenković i Nebojša Ilić osvojili su treće mesto na ekipnom državnom prvenstvu održanom u Zrenjaninu proteklog vikenda. Nišlije su savladale pet ekipa, a poražene su u 2 susreta.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: