Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
  • poplave

    Zbog kiše i poplava u delu Svrljiga i pojedinim selima proglašena vanredna situacija

    Zbog kiše koja od sinoć pada na čitavoj teritoriji i izlivanja bujičnih potoka koji su poplavili pojedina naselja, na delu teritorije Svrljiga proglašena je vanredna situacija. Voda plavi ne samo delove Svrljiga, domaćinstva uz korita Pravačke reke, najugroženije su Boračka ulica i celo to naselje, Prvomajska, naselja Saraj i Lukavica gde se izlio Lukavički potok, već i okolna sela Merdželat, Niševac, Rosulju, deo Padališta uz korito Svrljiškog Timoka gde je evakuisan i odrećeni broj stoke i živine.

    (2) detaljnije
  • Haiku novine

    Tri decenije pisanja haiku poezije u Nišu

    Grupa niških pesnika i umetnika pre 31 godinu osnovali su prvi časopis posvećen japanskoj knjiženosti - Haiku novine. Glavni urednik Dragan J. Ristić ističe da je tada nastalo veliko interesovane za haiku poeziju u Nišu i da je to bio njihov beg od ratne stvarnosti Jugoslavije u istočnjačku filozofiju.

    detaljnije
  • Niška Banja

    U Nišu i Niškoj Banji manje turista, veći broj noćenja

    Niš i Nišku Banju je za prvo tromesečje ove godine posetio manji broj turista u odnosu na isti period prošle, dok je u istom periodu povećan broj noćenja. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Niš je imao 24.743, a Niška Banja svega 706 posetilaca.

    (9) detaljnije
  • poplava svrljig

    Bujični potoci poplavili podrume pojedinih kuća u Svrljigu

    Bujični potoci koji su se pojavili nakon kiše koja od sinoć neprestano pada na teritoriji opštine Svrljig, prete da ugroze i poplave niže spratove kuća u pojedinim naseljima u tom mestu, dok se saobraćaj na ulazu iz pravca Niša i izlazu iz tog grada, odvija usporeno. Predsednik opštine Miroslav Marković kaže da su nadležne službe na terenu i da pokušavaju da odbrane pojedina naselja od poplave i da otpuše zapušene kanale kako bi voda oticala.

    (9) detaljnije
  • Lavina

    Niški "metalci" organizuju internacionalni muzički događaj

    Progresiv metal bend Lavina iz Niša organizovaće u subotu, 11. maja od 20 sati u Oxygen klubu prvi internacionalni muzički festival Asymmetry fest. Uz Nišlije, nastupiće i Novosađani, kao i bendovi iz Grčke, Bugarske i Severne Makedonije.

    detaljnije
  • galerija Boža Ilić

    Izložba učeničkih radova otvorena u Galeriji "Boža Ilić" u Prokuplju

    U prokupačkoj Galeriji "Boža Ilić" u Prokuplju otvorena je izložba likovnih radova "Zajedno pomeramo granice" koju su pripremili talentovani učenici prokupačkih osnovnih škola. Izložba će trajati do 13. maja, a ovu jedinstvenu kolekciju građani mogu da pogledaju svakog radnog dana uz besplatan ulaz za sve posetioce.

    detaljnije
  • tvrđava niš

    Poznati muzičari stižu na Story fest krajem juna u Niš

    Dva dana uzastopno, 29. i 30. juna na platou niške Tvrđave biće održan Story fest koji će na jednom mestu okupiti Osvajače, Neverne Bebe, Baneta Lalića i MVP, Valentina, Prljavog inspektora Blažu i Kljunove i Rock ko Fol.

    detaljnije
  • UKC Niš

    Niški Univerzitetski klinički centar dobija pravoslavne volontere

    Od kraja maja u niškom Univerzitetskom kliničkom centru Niš pacijentima, ali i zdravstvenim radnicima, pomagaće pravoslavni volonteri, čija će uloga isključivo biti ne-medicinska. Ovo je deo projekta "Pravoslavni volonteri u zdravstvu" koji će zajedno sprovoditi UKC i Eparhija niška.

    (20) detaljnije
  • Centar za socijalni rad

    Javni poziv izbeglicama da se usele u 3 stana od 30 kvadrata u Nišu

    Grad Niš i Centar za socijalni rad “Sveti Sava” raspisali su javni poziv kojim će ustupiti na korišćenje tri stana od po 30 kvadrata izbeglicama. Najbolje bodovanim porodicama ili pojedincima biće ustupljeni ti stanovi, uz određene uslove.

    (2) detaljnije
  • policija

    Dokazi za međunarodnu prevaru preko "kol centara" pronađeni u Nišu, uhapšeno 14 osoba

    Na dve lokacije u Nišu i 8 njih u Novom Pazaru, pronađeni su dokazi za prevare putem "kol centara" koje je radila međunarodna organizovana kriminalna grupa, a kojom je oštećeno više Nemaca za oko milion evra.

    (6) detaljnije
  • Kiša Niš

    Do nedelje nestabilno vreme sa kišom

    Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od četvrtka do nedelje biće promenljivo vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom, kao i sa nešto nižim temperaturama. Od nedelje do utorka biće toplije, suvo i sa sunčanim intervalima.

    detaljnije
  • ligasurg

    Niški lekari i inženjeri osmislili instrument koji ubrzava i poboljšava učinak operacija

    Konstrukciju hirurškog instrumenta kojim je moguće skratiti operaciju i imati bolji učinak u odnosu na instrumente koji se trenutno koriste u operacionim salama, osmislio je tim niških doktora medicine i inženjera mašinstva. Njihov startap LigaSurg pobednik je prvog niškog Launcher akcelerator programa, a već pregovaraju sa više inostranih kompanija o proizvodnji.

    (8) detaljnije
  • grad leskovac ministarstvo

    Leskovački Dom Vojske postaće koncertna dvorana i prostor za Muzičku školu

    Dom Vojske u Leskovcu biće adaptiran u Gradsku koncertnu dvoranu i Muzičku školu, pošto su Grad i ministarstva potpisali ugovor. Najveći deo finansiraće se kreditima Banke za razvoj Saveta Evrope (oko 2,5 miliona evra), dok će Grad Leskovac uložiti 10 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • lipov lad

    "Lipov lad" ipak ne postaje vrtić, Grad odustao od rekonstrukcije

    Iako su iz gradske vlasti više puta najavljivali da će nekadašnji restoran "Lipov lad" u niškom naselju Duvanište biti pretvoren u vrtić i raspisan je tender za izvođača na koji su se javila 3 ponuđača, Grad Niš je odustao od ove rekonstrukcije. Kako je navedeno o odluci o obustavi javne nabavke, odustalo se od adaptacije ovog objekta jer smatraju da će rekonstrukcijom "Medikoterapije" rešiti problem smeštaja dece.

    (12) detaljnije
  • mediji 1

    Za medije Gašićevog sina i Vitka Radomirovića najviše para iz gradskog budžeta u Nišu

    Na medijskom konkursu u Nišu prorežimski mediji Vidosava Vitka Radomirovića dobiće skoro 50 miliona dinara iz gradske kase, dok će projekti portala i televizije "Zona plus", u vlasništvu sina Bratislava Gašića, građane koštati 18,3 miliona dinara. Dosta para dobiće i "Kopernikus", kao i mediji Vitkovih poslovnih partnera. Za ostale ostaje svega nešto više od 8 miliona.

    (16) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: