Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 16. 3. 2015.

| Društvo

Isključenje sa Toplane uz “simboličnu” taksu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana-kapija-velika2.jpg
Raskid ugovora sa Toplanom uz "simboličnu" taksu

U pripremi je odluka prema kojoj će svi koji žele da raskinu ugovor sa Toplanom to moći da učine uz plaćanje takse, ali tek od sledeće grejne sezone, najavljuje direktor Slobodan Maksimović.

Maksimović naglašava da je ova odluka tek u pripremi i da je još uvek neizvesno kako će tačno izgledati na kraju. Ipak, ideje su takve da građani budu oslobođeni plaćanja i fiksnog i varijabilnog dela računa.

Novu Odluku o uslovima i načinu snabdevanja priprema resorna uprava i nju treba da usvoje odbornici niške Skupštine. Traži se model da ljudi koji se ne greju, ne plaćaju čak ni fiksni deo. Pretpostavljam da će se uvesti neka simbolična taksa za sve korisnike i da će to svi morati da plaćaju koji su u sistemu daljinskog grejanja - rekao je Maksimović.

Direktor kaže da ne učestvuje u izradi odluke, ali da očekuje da ona počne da se primenjuje od naredne grejne sezone.

Podsetimo, poslednjih meseci sve više Nišlija razmišlja o isključenju sa daljinskog grejanja, ali su trenutne odluke i pravilnici takvi da je to skoro nemoguće učiniti jer korisnicima ostaje fiksni deo računa kao obaveza koju moraju da plaćaju iako su im radijatori hladni.

Za sada, jedini način za potpuni prekid svih odnosa sa Toplanom jeste tužba sudu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Verica Pesic

    09:54 // 1. 4. 2015.

    Nislije,neka sve zgrade kompletno traze raskid ugovora sa Toplanom i predju na grejanje na struju,verujte bice jeftinije,a i veca potrosnja ce biti samo zimi.Samo napred i ne odustajte!Beogradjanka!

  • Dusan Stojanovic

    21:49 // 18. 3. 2015.

    Evo da vam ja kazem iz prve ruke kolika je ta simbolicna taksa, posto smo upravo raskinuli ugovor sa toplanom. Taksa iznosi 8000 din.

  • Gordana Peric

    21:33 // 18. 3. 2015.

    Mi ni ne znamo kolko je grejanje jer sem racuna placamo struju za pumpe i vodu posle svake intervencije za dopunu instalacija za 15 spratova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: