Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 12. 8. 2015.

| Društvo

U leskovačkoj Sigurnoj kući prvi stanari - žrtve nasilja

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
Sigurna-kuca.jpg
Prihvatilište u potpunosti pokriveno video-nadzorom; foto: JV

U novu Sigurnu kuću u Leskovcu useljene u tri žrtve nasilja koje su do sada bile smeštene u iznajmljenim stanovima.

Iz Centra za socijalni rad, koji rukovodi Prihvatilištem za žene i decu žrtve nasilja, kažu da je ono jedno od najbezbednijih u zemlji.

Leskovačko Prihvatilište za žrtve nasilja je prvo u Srbiji koje je u potpunosti pokriveno video-nadzorom, a ova Sigurna kuća je trenutno i najbezbednija u Srbiji jer se nalazi svega desetak metara od glavne gradske policijske stanice - kazao je Boban Ilić, direktor Centra za socijalni rad.

U renoviranoj zgradi površine 250 kvadrata u isto vreme će moći da boravi 12 osoba. Žrtve nasilja će u njoj moći da ostanu punih 90 dana nakon čega sledi društvena socijalizacija.

16 dosadašnjih donatora Sigurnoj kući je poklonilo nameštaj i tehniku u vrednosti od milion dinara. Poslednja donacija je bila od Foruma žena Srpske napredne stranke koje su obezbedile kuhinju za prihvatilište.

Reč je o društveno odgovornim kompanijama i preivrednicima iz Leskovca i drugih gradova Srbije koji su prepoznali koliki je značaj jedne ovakve ustanove i bez čije pomoći još uvek ne bi mogli da otvorimo vrata za sve žrtve nasilja - istakao je Ilić.

Leskovačka Sigurna kuća smeštena je u zgradi bivšeg lista “Naša reč” koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Ovaj objekat je 2011. godine vraćen Gradu sudskim putem, a lokalna samouprava je u njegovu adaptaciju uložila 3,3 miliona dinara.

Utočište za žene i decu, koje postoji u okviru Centra za socijalni rad, funkcioniše već 11 godina u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: