Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 21. 11. 2014.

| Kultura

Tri predstave na repertoaru Pozorišta lutaka

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-Ruzno-pace.jpg
"Ružno pače" je komad urađen prema poznatoj Andersenovoj bajci

U toku poslednje nedelje novembra, posetioci Pozorišta lutaka moći će da pogledaju predstave “Carev zatočnik”, “Radoznalo slonče” i “Ružno pače”.

car Muzičku predstavu "Carev zatočenik" mališani će moći da pogledaju 23. novembraPredstava “Carev zatočnik” biće odigrana u nedelju, 23. novembra od 11.30 sati. Kako stoji u opisu, ovo je kliširani siže svih bajki u kojima se razmaženoj princezi traži mladoženja, dok grozni džin preti carevini. Predstava je namenjena deci školskog uzrasta.

U četvrtak, 27. novembra od 18 sati, na repertoaru će biti predstava “Radoznalo slonče”, za decu stariju od 3 godine. U sinopsisu predstave piše da je ovo priča o slonu koji radoznalo želi da zna zašto stvari izgledaju ovako ili onako. Predstava je, kažu u Pozorištu lutaka, muzički spektakl pun ritma i plesa.

Novembarski repertoar zatvara predstava “Ružno pače”, urađena prema Andersenovoj bajci, koja će biti odigrana u nedelju, 30. novembra u 11.30 sati. Priča o ružnom pačetu, navodi se u opisu, počinje tako što na svet dolaze tri pačeta, ali i jedno čudno, koje svi počinju da odbacuju i da mu se rugaju.

Ovo je edukativna priča o ljudima koji idu ispred svog vremena i društva koje ne može da ih shvati i prihvati. Boreći se sa mnogim nepravdama, ružno pače prerasta u prelepog labuda, pokazujući da je vredno živeti - kažu u Pozorištu. 

Oni dodaju i da veseli i šareni kostimi, lutke i maske, predstavljaju prekrasan ambijent za scensku igru, a predstava je takođe namenjena deci starijoj od 3 godine.

U Pozorištu napominju da zadržavaju pravo izmene repertoara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: