Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 13. 9. 2016.

| Sport

Niška streličarka osvojila Centralno-evropski Kup

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Isidora-Veličković---FB-stranica-Streličarski-klub-Naissus-2003.jpg
Dva puta za kratko vreme poboljšala državni rekord; foto: FB stranica "Streličarski klub "Naissus-2003""

Sa najviše osvojenih bodova posle 4 turnira Centralno-evropskog Kupa Nišlijka Isidora Veličković pobednica je u generalnom plasmanu među juniorkama, a na završnom turniru u Kovilovu postavila je i novi državni rekord.

Posle drugog mesta u slovenačkom Kamniku i dva treća mesta u Zagrebu i rumunskom Aradu, sa 559 osvojenih poena Nišlijka je “ustrelila” prvo mesto i iza sebe ostavila konkurentkinje iz Slovenije Stele Vardič Grahek i Katje Murn.

Centralno-evropski Kup okuplja takmičare iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Rumunije, Slovačke i Srbije, a Veličkovićeva je po drugi put za vreme trajanja Kupa oborila državni rekord. Time je još jednom potvrdila odličnu formu posle osvojene titule državnog prvaka prošlog vikenda u Nišu.

Zadovoljna sam rezultatom, više nego tehnikom gađanja. Ovim takmičenjem završena je sezona na otvorenom, pa se selim na zatvorena strelišta - istakla je Veličkovićeva.

Prema njenim rečima, pauze nema, odmah nastavlja sa treninzima.

Mislim da mi više odgovara otvoreni prostor, tako da odmah krećem sa pripremama za “indoor”. Moraću da poradim na kondiciji i tehnici kako bi spremno dočekala sezonu - rekla je članica niškog kluba Naissus-2003.

Isidora Veličković Posle dva treća i jednog drugog mesta Isidora na najvišem stepeniku postolja; foto: FB stranica "Streličarski klub Naissus-2003"

I Isidorin trener Dragan Karafilipović zadovoljan je napretkom svoje juniorke.

Ovo je prva sezona kako se takmiči među juniorima i mogu reći da je kod nje prisutan postepeni i konstantni napredak. Izuzetno je jaka u eliminacionim fazama takmičenja, ima tu još prostora za napredak, tako da ćemo posle kratkog odmora nastaviti sa radom - podvukao je on.

Na ovom takmičenju Isidora je osvojila još jedna zlatnu medalju. U miks parovima Isidora je gađala sa kolegom iz Streličarskog kluba Elite Archery iz Beograda Lukom Popovićem i nakon odličnog nastupa stigli su do zlata.

Još jedan niški streličar imao je odličan nastup na ovom takmičenju. Nikola Stefanović, junior Streličarskog kluba Niš, osvojio je treće mesto u svojoj konkurenciji nakon četiri etape.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: