Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 2. 8. 2016.

| Sport

Nišlija kadetski prvak Srbije u plivanju

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Plivanje---PK-Sveti-Nikola.jpg
Stojanović odbranio titulu apsolutnog prvaka Srbije; foto: PK Sveti Nikola

U izuzetno jakoj konkurenciji na Letnjem državnom prvenstvu Srbije član niškog Plivačkog kluba Sveti Nikola Uroš Canić trijumfovao je u konkurenciji kadeta u disciplini 200 metara prsno sa vremenom 2:38.07 i time odbranio naslov državnog prvaka sa Zimskog prvenstva Srbije.

Pored Canića, boje niškog kluba branilo je još 6 plivača od kojih treba izdvojiti dva 4. mesta Aleksandre Tešić u disciplinama 400 i 800 metara kraul, kao i Janu Ristić koja je u konkurenciji pionira na 100 metara prsno završila kao peta.

Iz niškog kluba istakli su da od mladih plivača u narednom periodu očekuju još bolje rezultate.

S obzirom da je cilj našeg kluba da plivači najbolje rezultate i plasmane ostvaruju u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Trenutno je u klubu smena generacije, tako da od ovih plivača očekujemo da u narednom periodu beleže još bolje rezultate i da na taj način nastave tradiciju uspeha našeg kluba - kažu iz Svetog Nikole.

Plivanje - PK Sveti Nikola Zlato kao odskočna daska za buduće uspehe; foto: PK Sveti Nikola

Dve sedmice ranije održano je i Letnje državno prvenstvo Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji, a plivači Svetog Nikole su se okitili sa 4 odličja - zlatom, 2 srebra i jednom bronzom i u ekipnoj konkurenciji zauzeli 6. mesto od 42 ekipe.

U uzbudljivoj trci u disciplini 200 metara delfin Stefan Stojanović osvojio je najsjajnije odličje u vremenu 2:09.59 i poneo naslov apsolutnog državnog prvaka Srbije.

Osim njega, srebrne medalje za niški tim osvojili su Jana Ćirić u apsolutnoj konkurenciji na 100 metara kraul, a do srebra i bronze stigao je Andrija Petković. Na 50 metara leđno osvojio je 2. mesto, dok je u trci na 100 metara kraul završio kao treći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: