Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 22. 8. 2016.

| Sport

Prva liga: “Petarda” Piroćanaca u “derbiju juga”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiPirot1---radnickipirot.rs.jpg
Piroćanci raznovrsnom igrom srušili "komšije"; foto: radnickipirot.rs

Fudbaleri Radničkog iz Pirota savladali su u 2. kolu Prve lige Srbije u “derbiju juga” Dinamo iz Vranja sa ubedljivih 5:1 i tako ostvarili prvu pobedu u ovom rangu takmičenja.

Golove za razigrane Piroćance postigli su Ristov u 2, Petrov u 24, Nikolić u 54, Stojanović u 61. i Spasić u 86. minutu. Jedini gol za vranjsku ekipu delo je Đorđevića u 39. minutu.

Domaći su od starta utakmice krenuli odlučno, sa jasnom željom da zabeleže prvoligaški prvenac, i takav odnos prema igri isplatio im se već posle 25 minuta, kada je na semaforu stajalo 2:0. Malo uzbuđenja uneli su gosti smanjivši zaostatak na jedan gol pred odlazak na “veliki odmor”.

Međutim, u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Dominantnom igrom posle samo 15 minuta igre u drugom delu fudbaleri Radničkog su postigli još 2 gola i tako otklonili sve dileme oko pobednika.

U finišu meča Spasić je zacementirao trijumf svoje ekipe za opšte oduševljenje ljubitelja fudbala na stadionu u Pirotu.

Shodno rezultatu, treneri dva kluba bili su potpuno suprotnog raspoloženja.

Jako bitna pobeda za nas. Potrebno je da igrači shvate da imaju kvalitet za ovaj rang takmičenja, a ovakve utakmice služe za tako nešto. Igrali smo raznovrsno što način na koji smo postizali golove najbolje oslikava - posle kornera, iz slobodnog udarca, akcije, kontre. Zaista sam prezadovoljan - rekao je trener Radničkog Marjan Živković.

Strateg Dinama Dragan Antić ogorćen je na sudije i pojedince iz svog tima.

Prvi gol smo primili posle nepostojećeg faula, treći iz čistog ofsajda, a pritom dobili 8 žutih kartona, neke kada je utakmica bila rešena. Igrali smo bolje nego u 1. kolu, propustili šanse na 2:1, a treći gol nas je dotukao. Pojedinci su me baš razočarali, ovo nije solistički koncert, već timska igra, tako da će sigurno napustiti klub, jer ne zaslužuju da nose dres Dinama - reči su šefa stručnog štaba Dinama.

U 3. kolu Radnički gostuje Bežaniji u Beogradu, dok Dinamo na svom terenu dočekuje lazarevačku Kolubaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: