Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 14. 4. 2011.

| Društvo

Akcionari silom ulaze u hotel “Beograd”

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Ako nam većinski vlasnik ne bude dozvolio da održimo Skupštinu manjinskih akcionara u hotelu “Beograd”, koji je trenutno zatvoren, održaćemo je na ulici, a posle ćemo silom ući u hotel jer smo i mi njegovi vlasnici – kaže Grujica Ivković, predsednik Upravnog odbora manjinskih akcionara HUP “Balkan”.

Nekadašnji simboli Leskovca, hoteli “Beograd” i “Dubočica”, koji su deo Hotelsko-ugositeljskog preduzeća “Balkan”, posle privatizacije zatvoreni su i sada su ruglo grada koji ima višedecenijsku tradiciju u ugostiteljstvu.

HUP “Balkan” je prodat 2006. godine za 82 miliona dinara i u to vreme u kolektivu je bilo 296 radnika, sada je ostalo njih petoro, a svi objekti ove firme su zatvoreni.

Radnici “Balkana” vode sudski spor sa nekadašnjom firmom, ali se kraj ne nazire i za takvo stanje optužuju Osnovni sud u Leskovcu, koji sporo rešavaju njihove zahteve.

Manjinski akcionari, koji imaju podršku lokalne samouprave, zatražili su raskid kupoprodajnog ugovora, uz ocenu da hoteli “Balkan” i “Dubočica” predstavljaju “ružnu sliku Leskovca i mogu da posluže za snimanje filmova strave i užasa”.

HUP “Balkan”, prema podacima iz evidencije u trenutku promene svojinskih odnosa, imao je 24 objekta, a sada je pod hipotekom tzv. prvoga reda sedam objekata. Uskoro će, ocena je manjinskih akcionara, otići u stečaj jer je na spisku Narodne banke Srbije zbog dvogodišnjeg neizmirivanja višemilionskih obaveza. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: