Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 11. 1. 2024.

Dan Niša - dan kada se pre 146 godina srpska zastava zavijorila na Tvrđavi u Nišu

11. januara 1878. se na Stambol-kapiji zaviorila srpska zastava, foto: commons.wikimedia.org 11. januara 1878. se na Stambol-kapiji zaviorila srpska zastava, foto: commons.wikimedia.org

Srpski vojnik Todor Stanković je 11. januara 1878. godine iznad Stambol-kapije na bedemu Tvrđave postavio srpsku zastavu i oglasio da je Niš posle petovekovnog robovanja pod Osmanlijama, najzad bio oslobođen. Ovaj datum Nišlije obeležavaju kao jedan od najznačajnijih za grad.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Smuk II

    13:37 // 11. 1. 2024.

    Danas bi Nislijske "meraklije" ,ako se nisu vratili u Republiku SrBsku , trebali da organizuju vatromet ali ne crvene boje već svih boja ! Trebalo slaviti Dan oslobodjenja Niša ali džabe je kada nema dovoljno onih koji to znaju kako da organizuju...
    Zadnje vreme !!!

  • NABUKODONOSOR

    13:38 // 11. 1. 2024.

    BRAVO za članak! Odlična prilika da mi Nišlije obnovimo istoriju svog grada, ali i da mnogi (npr. iz Sokobanje) nauče u kakav su se grad naselili.

  • Tajanstveni Alan

    19:09 // 11. 1. 2024.

    Malo gruba slika, Smuce, kako da slave oslobodjenje od Turaka,kad nose tursko ime ?

  • Vlada

    09:11 // 12. 1. 2024.

    Sta da slavimo? Pa mi smo jos "pod Turcima", samo sto su to sada ovdašnji Turci. Ovi su gori od svih osvajaca koji su prosli kroz Nis. Pogledajte na sta lici ovaj grad i kakav je mentalitet vecine i sami cete zakljuciti da treba bar jos 350 god da prodje za jedan ozbiljan reset mozgova.

  • Kekec

    17:49 // 20. 1. 2024.

    Niš! Za mene najlepši grad,iako sam rođena i živim na samom severu Srbije,za njega me vežu divne uspomene. Grad sa dušom i istorijom...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: