Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 18. 4. 2023.

Debata sa lekarima koji su eliminisali liste čekanja u Nišu - herojstvo koje je zadivilo Srbiju i ogolilo sistem

studio Šta nam podvig lekara govori o stanju u zdravstvu; foto: A. S.

Nakon gotovo 100 dana neprekidnog rada i 12 neplaćenih radnih vikenda - zaposleni na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu eliminisali su liste čekanja. Sa njima u debati uživo, u sredu 19. aprila od 18 sati, razgovaramo o tome da li je to herojski čin ili odraz slabosti zdravstvenog sistema Niša, ali i da li je orden ili konačno otvaranje Instituta za kardiovaskularne bolesti u Nišu nagrada koju priželjkuju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    13:23 // 18. 4. 2023.

    Mene zanima ko je napravio liste čekanja i od kada one postoje? Da se zahvale doktori svojim kolegama što su napravili liste čekanja. Možda ovi iz Medijane ili iz katastra su im naoravili liste čekanja?

    • portir

      17:51 // 18. 4. 2023.

      U radno vreme ne rade ništa.

  • Топ Листа

    13:47 // 18. 4. 2023.

    Поставља се питање,зашто се листе уопште формирају,кад,ако се хоће,нема разлога да их буде.У време чијег руковођења клиником су листе формиране,у чему је проблем да се ради викендом кад ионако постоје дежурства,у операционим салама је вештачко осветљење што значи да може да се оперише и ноћу кад нема прегледа,визита,састанћења.

  • 1.Neznanje 2.Licni biznis

    13:49 // 18. 4. 2023.

    Nije zadivilo samo Srbiju vec celu bivsu Jugoslaviju.To mogu sve klinike ali hvali pre svega ORGANIZACIJA.Menadzment ne funkcijonise.

    • Зоран Васиљевић

      14:16 // 18. 4. 2023.

      Мало писмености молим.

  • Caki

    13:54 // 18. 4. 2023.

    Ne radi se tu ko sta prizeljkuje.Institut je potreban gradjanima-pacijentima,kako bi lecenje bilo sto bolje.A sto se nagrada tice to im pripada svaka.

  • Miksa

    14:21 // 18. 4. 2023.

    Sve je mnogo složenije nego što se misli. Od izuzetno ambicioznog direktora koji je socijalno veoma inteligentan sve je poteklo. I niko nije mogao od zaposlenih da kaže neću. Sve ima svoje zašto i zato. Mislim da su pacijenti profitirali ali da oni nisu bili primarni cilj poduhvata. Cilj je postignut, mediji su eksplodirali i sada se čeka odgovor vlasti...Niko ne radi džabe.....

    • Uspeh se tesko prastal

      17:04 // 18. 4. 2023.

      Miksa lepo bi bilo da i ti ili svako od nas uradi takvu stvar pa nek eksplodiraju mediji.Mediji svuda u svetu eksplodiraju za takvu pozitivnu stvar.

  • kolega

    14:32 // 18. 4. 2023.

    ja bih voleo znati koliko je obavljeno operacija,vrstu operativnog zahvata,stopu smrtnosti u svetu i kod nas za takve zahvate i žasto su nastale liste

  • Petrovic

    15:58 // 18. 4. 2023.

    Najgore je kad neko ko nije sposoban,inovativan ili pak nesto trece omslovazava neciji rad koji spasava zivote ljudi.Znaju pacijenti i gradjani.

  • Nesicka

    16:04 // 18. 4. 2023.

    Institut je jako vazan i bitan.Pored instituta,vlada bi trebala da sagleda celokupan problem Niskog zdravstva a posebno ukc.Sada samo pacijenti trpe.

    • Miki

      23:26 // 18. 4. 2023.

      Voleo bih objašnjenje, šta nosi Institut , odvajanjem kadiohirurgije i kardiologije od UKC Niš. NAravno, svoje rukovodstvo, svoju administarciju, svoj budžet, planove...Hoće li UKC Niš onda da ima svoju Kliniku za kardiologiju kao u BGD? Hoće li samo da to budu nove nalepnice a stari sistem sa donacijama i bez para

  • Cobi

    16:18 // 18. 4. 2023.

    Sa dolaskom stranih studenata na med.fak. se pojavio i veliki problem.Neznanje Engleskog jezika.Bruka i sramota.Kako citaju strane med.casopise?

  • Srecko Sojic

    16:21 // 18. 4. 2023.

    Liste su nastale iz cistog javasluka i nerada onaj ko je imao para naravno operisan je u bg i po privatnim klinikama a operisali ih isti oni hirurzi koji rade u drzavnim klinikama koji narod placa a aktuelni vlastodrsci opustosili
    Operacije kojesu vrsene i vikendom je naravno po nalogu SNSovske vlasti jer im opada poverenje pa na svaki nacin hoce da opstanu na vlasti pa cak i preko zvota ljudi

  • Ruzica

    16:24 // 18. 4. 2023.

    Uz svo uvazavanje portala J.V. debatu,polemiku prof Milica i prof.Kamenova trebalo bi da to ucine na RTS gde bi vecina Srbije cula sta skripi u zdrav.

  • Krstic I.

    16:30 // 18. 4. 2023.

    Sve dokle ne shvatimo da preduzece,zdravstvena ustanova nisu igracke u rukama neadekvatnih ljudi dotle cemo placati debelu cenu,pa cak i zivotima.

  • Minja

    16:38 // 18. 4. 2023.

    To bi moglo da se uradi u celoj Srbiji. Problem nije u opremi, novim klinikama, nego u sistemu koji je u vrhu po korupciji, pohlepi, mutnim radnjama i lopovluku. Nekad su lekari bili oličenje poštenja, predani poslu,pacijentima. Kriv je zakon koji je omogućio doktorima da rade i u državnoj i privatnoj službi. Opredeli se druže, da li ćeš u držvnu ili privatnu praksu inače si u sukobu interesa
    .

  • Ivan

    17:51 // 18. 4. 2023.

    Oftalmologija je ubedljivo najgora.
    Tu su lekari koji rade u privatnim klinikama, e pa možete onda da zamislite šta se sve radi i kakvi su izgovori za nevršenje zahvata u državnom zdravstvu.
    Mafijaški način organizacije.

    • Čair

      20:46 // 18. 4. 2023.

      Ustanak, narode, ustanak - kakvi crni izbori...

  • Ivan

    17:55 // 18. 4. 2023.

    Oftalmologija je ogroman problem u gradu, a i šire.

  • Miski

    10:35 // 19. 4. 2023.

    Zapanjujuce je kako nas narod ne vidi nikakav problem kad Americka vojska instrumentalise Srbe da saucestvuju u njihovoj marketinskoj kampanji. Izgleda da svaki Amerikanac moze da kupi naklonost svakog Srbina za saku dolara.

    • Aca

      13:04 // 19. 4. 2023.

      Moze jer nemamo kicmu. Ako privatno razgovarate sa medicinskim radnicima koji su ucestvovali u ovom "poduhvatu" reci ce vam da su iscrpljeni, da su radeci 100 dana neprekidno zapostavili porodicu, socijalni zivot, da nije resenje da vredni rade kako bi pokrili neradnike i nesposobne...ali bi to trebalo javno da kazu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: