Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 15. 5. 2019.

| Društvo

Direktor "Parking servisa" novi predsednik Nadzornog odbora "Aerodroma Niš"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Dejan Dimitijević
Dimitrijević na novoj funkciji; Foto: J. A.

Nakon što je Mihajlo Zdravković razrešen funkcije u Nadzornom odboru preduzeća "Aerodrom Niš" i postavljen za direktora, Vlada Srbije je na njegovo mesto predsednika ovog tela imenovala Dejana Dimitrijevića, aktuelnog direktora "Parking servisa".

Sam direktor Parking servisa zasad nije potvrdio da je na čelu Nadzornog odbora niškog Aerodroma, jer nije odgovarao na pozive niti poruke novinarke, a u Odluci Vlade od 9. maja, navodi se da je upravo on imenovan na još jednu funkciju.

Imenuje se Dejan Dimitrijević za predsednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća za aerodromske usluge Aerodrom Niš, Niš - navodi se u odluci Vlade.

Iz JP Aerodroma Niš odluku Vlade nisu hteli da komentarišu jer kažu da je još nisu ni dobili, pa ne mogu da potvrde da na čelo tela koje bi trebalo da kontroliše njihov rad dolazi direktor niškog Parking servisa.

Čim budemo dobili zvanični dopis, njegovu biografiju objavićemo na sajtu - rečeno je sa Aerodroma.

Ipak, kako je Južnim vestima potvrđeno iz nekoliko izvora, između ostalog i od poverenika niškog SNS-a Zvezdana Milovanovića, reč je upravo o Dimitrijeviću koji je od oktobra 2017. na čelu Parking servisa.

Zasad se ne zna hoće li Dimitrijević zadržati i funkciju u gradskom preduzeću, u kome su nedavno uhapšeni službenici zbog malverzacija sa tenderom za boje sprovedenog 2017. godine.

Radoslav Bubanj, koji je NO Aerodroma vodio u mandatu pre Zdravkovića, kaže da Dimitrijevića očekuje ozbiljan posao, jer ova funkcija zahteva praćenje plana i programa poslovanja preduzeća, aktivnosti direktora, javne nabavke, investicije i ostalog.

Dupliranje funkcija sigurno nije dobro. Ali postoje ljudi možda su sposobni, oni koji ih predlažu misle da mogu da obavljaju i više funkcija, ja lično mislim da je dovoljno da se nosite sa jednom funkcijom i to da probate da uradite sve što je dobro za grad i za narod - rekao je Bubanj.

Inače, Dimitrijević je karijeru u javnom sektoru i počeo u Parking servisu 2012. godine, najpre kao šef Službe za odnose sa javnošću i IT, a zatim je bio šef Službe za IT i transport, da bi preko mesta zamenika direktora i izvršnog direktora "dogurao" do generalnog.

Pre ulaska u javni sektor, kako je bilo navedeno u njegovoj biografiji, 6 godina je radio u Procredit banci kao stručni saradnik za informacione tehnologije i "tim lider", a pre toga ima i jednogodišnje radno iskustvo u jednoj niškoj privatnoj firmi za kompjutere.

Podsetimo, Dimitrijevićev prethodnik Zdravković je funkciju u NO Aerodroma Niš zamenio za direktorsku fotelju Aerodroma Srbije, ali je tražio da zadrži mesto u niškom Veću, za šta se čeka konačan stav Agencije za borbu protiv korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanović

    23:26 // 16. 5. 2019.

    Konačno da se za nadzornika aerodroma Niš postavi pravi i častan čovek

  • mirjana

    06:30 // 16. 5. 2019.

    postaviti direktora kome su radnici uhapseni jos ga unaprediti e to ima samo u srbiji

  • LAJSNA

    23:29 // 15. 5. 2019.

    Gledam ne verujem,čitam ne verujem i tako više puta.Kada ih birate gledajte malo i lepi da budu.Moj komšija Nenad Neša Stanković iz Direkcije za prevoz je LEPOTAN za ovoga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: