Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 23. 1. 2013.

| Društvo

Konstantin od čokolade

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

U godini Milanskog edikta, turisti koji svrate u Niš,  moći će da ponesu prepoznatljivu repliku skulpture glave Cara Konstantina od marcipana i čokolade.

g U slavu jubileja, poslastičara “Turist” kreirala je niz proizvoda, za koje kažu da su zanimljivi i zbog izgleda i zbog ukusa.

- Godina Milanskog edikta  stimulisala me da razmišlam u tom pravcu, a kada smo videli spomenik na keju, došli smo na ideju da napravimo sličnu čololadicu - kaže Veljko Spasić, dizajner u poslastičari.

f Čokoladna glava Cara Konstantina punjena bombonama, zlatnici sa njegovim likom i hristov monogram od čokolade i marcipana, napravljeni su ručno od najfinije belgijske čokolade i prema Veljkovim rečima, nemoguće je pronaći dva identična.

- Patina koja se nanosi četkicom na čokoladne zlatnike nikada ne može isto da se uradi, pa je svaki komad jedinstveni unikatni suvenir - dodaje Veljko.

Kako kaže, za sada im se nije obratio niko iz zvaničnih gradskih institucija, mada bi ovakav proizvod, mogao biti brend Niša.

- Postoji zaista veliko interesovanje, svi koji su videli proizvod oduševljeni su izgledom, kao i ukusom - rekao je Veljko.

Konačna cena čokoladnog zlatnika još nije formirana, a kako kažu u poslastičari, ona neće biti mnogo veća od cene šolje kafe, dok će za “slatke glave” biti potrebno oko 1.500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    01:01 // 1. 2. 2013.

    omg, ovo su ozbiljne pretnje. Stvarno Veljko, kako smeš da kuješ carev novac bez careve dozvole? Doduše, car je umro ali je zato tu dotični gospodin koji se nekim čudom usuđuje da soli pamet koju nema Još kaže da je da ima autorska prava za sve vrste suvenira. Baš interesantno i hoće da plati 1000€ da mu se ljudi smeju Jeste da u ovom gradu ima mnogo nepismenih, ali će čak i ti nepismeni shvatiti da je gospodin samo jako ljubomoran što se on nije setio da pravi čokoladne novčiće, već je ta fantastična ideja došla tebi.

  • Natalija

    15:59 // 25. 1. 2013.

    Odusevljena sam idejom i ukusom Bravoooo

  • Biserka

    15:58 // 25. 1. 2013.

    Probala i fenomenalnog je ukusa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: