Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 25. 2. 2021.

Lekari protiv plana da UKC Niš bude na nižem nivou od ustanova na severu, podržao ih narodni poslanik 

Klinički centar Niš Prema aktuelnom planu, UKC Niš biće stepenicu niže, a usluga će zavisiti od toga gde pacijenti žive; foto: JV

Univerzitetski klinički centar u Nišu bi prema novom planu organizacije zdravstvenog sistema trebalo da bude u nižoj kategoriji od UKC Vojvodine i VMA u Beogradu, a da to znači da ljudi koji žive na jugu Srbije neće moći da dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i istu uslugu kao i oni koji žive na severu zemlje ukazuju pojedini lekari. Iz Ministarstva zdravlja, gde je otišla i njihova zvanična primedba, nema odgovora, dok podrška stiže parlamenta, od narodnog poslanika Milije Miletića, koji traži da UKC Niš bude na istom nivou kao i ustanove u Novom Sadu i prestonici.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nikola

    09:16 // 25. 2. 2021.

    Ja sam Nišlija i volim svoj grad, ali niški UKC nije u rangu sa KC Srbija, Vojvodina ili VMA. Kazite mi 1 lekara koji je ekspert za operaciju štitne žlezde, dojke... iz Niša se šalju pacijenti na razbijanje kamenja, deca ispod 3 godine na operaciju krajnika, nikad nisu operisala pojedine zahteve u domenu ortopedija, a o stopu smrtnosti tokom Kovida da ne pričamo...

    • AbeJasam

      10:04 // 25. 2. 2021.

      Pričaš gluposti. Ništa od toga što si naveo nije istina

    • Istina

      11:29 // 25. 2. 2021.

      Kako da razbijamo kamen kada nemamo aparat za to? Kako da radimo endoskopska ispitivanja kada nemamo uredjaje za to? Kako da radimo laparoskopske operacije ako nemamo potrosni materijal? Kako da radimo X noz kada ga nemamo? Kako da radimo..... to je nasa realnost. I da, treba da se cuti. Mislim da ce Milic vrlo brzo zazaliti sto javno prica nesto sto svi znaju. Da je Nis pusten niz vodu.

    • Dragan,Niš

      13:03 // 25. 2. 2021.

      @Nikola. Pa to i tražimo,da nam omoguće,odobre, i specijalizacije i uslove,aparate i pare da bi bili kao ovi sa severa koje si pobrojao.Kako ti misliš da može da se ćuti i da će oni sami da se sete?! Malo morgen!!

  • Dragan,Niš

    09:32 // 25. 2. 2021.

    Valjda je sada svima jasno zašto Milić i niko iz Niša nije u upravnom odboru Kliničkog,a zašto je sa druge strane Radovanović unapređen i zauzeo fotelju uministarstvu,da ćuti naravno i sabotira Niš.I kroz ove postupke se valjda konačno vidi zašto se godinama izbegava uspostavljanje platnih razreda u državnim institucijama.Neće BG, samo oni mogu da imaju tu privilegiju i veće plate u odnosu na jug.

  • Bugaraš

    09:39 // 25. 2. 2021.

    Tražim da se propijimo Bugarskoj. Ova podela UKC-a je uvod u centralizovanu i skupu korupciju na vrhu da vas leče u BG i NS, da do njih dodjete morate da podmažete. Nemamo sudiju u VSS, tužioca u DVT, Ministra uli sekretara iz ovih krajeva. Brata Tončrva ne računam,on je bez portfolia

    • Maksa

      17:06 // 25. 2. 2021.

      Prike, sutra da postanemo Bugarska isto ćemo biti bedna provincija Sofije. Narod je ovde bez ideje,cilja, borbe za svoje ja. Samo gledaju kako da se sližu Bg, u ovom slučaju Sofiji i kako da dobiju stan i posao u centru.

    • Smuk

      17:22 // 25. 2. 2021.

      @Bugaraš : Molja ti se ... smanji doživljaj još pametnih ima u Srbiji a i u Nišu ! A i dosta je jedna "Sveta Nedelja" u Sofiji ... treba li Srbi da vam grade crkve u svako seló ?
      Pripajaj se , spajaj se s' kim god hoćeš a nama smo i mi previše. Samo nam još vi zafaliste i ... da ga zaubavimo!
      Da si iz Hellas - pa da te poslušamo a ovako "braća" SevernoMakedonci ima da nam se naljute !

    • X

      02:37 // 26. 2. 2021.

      I ja sam odavno vec za pripajanje juga sa Bugarskom. Vecina bi to htela, sem AV glasaca, naravno....

  • Vesna

    09:55 // 25. 2. 2021.

    Neverovatna je bahatost onoga ko je smislio ovakav monstruozni plan za uništenje i onako presiromašnog juga Srbije. Žalosno je koliko ćutimo!!!

  • Vesna

    09:59 // 25. 2. 2021.

    Pa zato što se godinama uništavalo zdravstvo u Nišu i svi stručnjaci su naravno odlazili ka severu da se usavršava ju. Uvek su poltroni bili na ceni

  • Незадовољство

    10:17 // 25. 2. 2021.

    је вероватно због страха од можда будућих мањих плата. Питање је зашто се многе ствари из многиг грана медицине не раде у Нишу већ у Бтд и НС, а имамо Медицински факултет и многобројне професоре?! Искрено бих волео могућност да се да пацијентима избор за лечење Ниш или КЦСрбије, Војводине, ВМА

    • Калча

      11:02 // 25. 2. 2021.

      Али имамо и многе лекаре, татине синове којима не бих дао ни мачку да ми лече.

  • Snezana

    10:46 // 25. 2. 2021.

    ono sto me tesi je da Nis ima zdravstvenu ustanovu na obodu Nisa i da ce ona uskoro dobiti ugledne sticenike i to ce nam se nadam se pomoci.

  • Ilić

    10:51 // 25. 2. 2021.

    Sada ćemo jasno videti dali Radovanović pre svega a zatim i Perišić, vole svoj grad.
    Ili kad odu gore zaborave odakle su došli i misle samo na sebe.
    Imaju uticaj, neka se pokažu...

  • Aleksandra

    11:01 // 25. 2. 2021.

    Eto pokazatelja šta vlast misli o Srbiji južno od Beograda. Za njih je Niš, izgleda, palanka, a gradovi manji od Niša selendre. I ranije su na nas gledali kao seljake koji ne znaju padeže, služimo kinematografiji za sprdnju i ruralni kolorit, a ovo je sada previše, ovo je uvredljivo i iznad svega, ovo je izdaja od strane Nišlija koji su deo vlasti.

    • TuRb●BOT

      16:31 // 25. 2. 2021.

      Kada se masa sa juga zatalasa pitacu ih onda.Nemoj samo posle da bude salili smo se, puj pike ne vazi se.Sramota je bre sta mi trpimo Nislije ! Sramot

  • ???

    11:14 // 25. 2. 2021.

    Ocigledno je da smo na nivou protozoa.

  • Mara

    11:17 // 25. 2. 2021.

    I treba ;koliko su zainteresovani za bolesne,koliko su izlečili treba da budu u najnižoj kazegoriji

  • Dr Vr Mr

    11:20 // 25. 2. 2021.

    Pa kako da razvijamo UKC kada nista od opreme nemamo. Ministarstvo i radovanovic su kupili samo “profitabilne” aparate koji imaju “cenu”... zna se zasto... nisu kupili ultrazvucne aparate, instrumenti su stari 30 godina... sa cime da se radi? Dobro UKC i ovoliko funkcionise koliko su ga sistemski unistavali.

  • Članica srpske nazadne stranke

    11:29 // 25. 2. 2021.

    Kakvi su lekari u KC Niš, i kako se odnose prema pacijentima, možda je ova odluka i donesena shodno zaslugama.

  • Ax

    11:38 // 25. 2. 2021.

    Pitajte medicinski u Nisu kako je doktorirao gradonacelnik Leskovca, pa se onda pitajte sve ostalo! Sramota!

    • Bah

      12:22 // 25. 2. 2021.

      A jel moze pitanje i medicinskom u Beogradu kako je doktorirao Loncar?

  • ???

    12:26 // 25. 2. 2021.

    Koja dva vrla doktora su se pre neki dan potukla u klinickom?

  • Sale

    13:15 // 25. 2. 2021.

    Svaka cast retjim pojedincima ali Niski lekari i ostali zdrastveni radnici treba da budu na najnizem mogucem levelu sto se njihove strucnosti i paznje tice. I to nije samo sad za vreme Vucka nego decenijama je tako. Jednim delom smo i mi kao gradjani Nisa i juga Srbije krivi jer smo ih navikli da olako prolaze sa svojim ponasanjem i nebrigom. A o korupciji da i ne pocinjemo. Dakle BRAVO za odluku!

    • Jelena

      13:55 // 25. 2. 2021.

      Apsolutno ste u pravu. Ja sam sa VMA dosla da radim ovde u Nisu. Frapirana sam sta se i kako radi ovde...jadni pacijenti iz provincije, ne mogu da se lece zbog korupcije, nadobudnih, bahati lekara. Sve se vrti oko novca i veza.

  • Marger Stadt

    13:30 // 25. 2. 2021.

    Sramota. Sad smo mi Juznjaci toliko nebitni da nece ni da nas lece? Koliko god da sam Srbin, u zadnje vreme sve vise mislim da bi nam bilo bolje da smo bugarski region, nego srpski.

    • Zlobnik

      17:30 // 25. 2. 2021.

      @Marger Stadt : Aman , dosta više s' Bugari ! Nije da ih ne volim , čak štavišé... imam divne prijatelje u Bugarskoj, koji kukaju isto kao i mi !
      Od dve sirotinje mogu da nastane - jedna veeelika sirotinja ! Veliko je pitanje , da li bi nas oni i hteli ...

    • X

      03:15 // 26. 2. 2021.

      Ne da bi nam bilo, nego bi nam sigurno bilo bolje, ako nista vise bar duplo bolje nego kako zivimo sada i decenijama unazad. Od severa nema nama zivota na jugu. Nikad bilo i nikad nece ! Uzeli su nam sve sto je bilo vredno. A sada nam uzimaju i dostojanstvo. Mi za sever nismo ni gradjani drugog reda. Bolje bi nam bilo da smo svi "Nacionalna manjina". Imali bi smo veca prava i mnogo vise postovanja

  • joki

    14:06 // 25. 2. 2021.

    Sad pitajte perisica koji je i ranije uzimao ogromne pare za vanstandardne usluge da vam pomogne. Kad ste pristali da vam drugi kroje kapu, penzioner vodi kc ili ukc isto je , upravni odbor nema nikog naseg, opstenarodno ludilo idiotizam

  • Gocko

    14:10 // 25. 2. 2021.

    Ne secam se tacno 2007 ili 2008 god. sam isao iz Nisa u Bg sa uputom da razbijam kamen u Bg.Jos tada je kazu aparat bio u kvaru. Drugi kazu takva je direktiva da bi BG od niskog zavoda naplatio razbijanje. Kad sam to sve zavrsio refundirali su mi prevoz. Ne znam kako je danas

    .

  • Niski

    14:18 // 25. 2. 2021.

    Ne mi na jugu ne trebamo nikakvu decentralizaciju, vec otcepljenje od aždaje sa severa koja nas decenijama ugnjetava i otima ono što je naše.

  • Срба

    14:43 // 25. 2. 2021.

    Нису тако одлучили у БГ без разлога. Како раде и понашају се према пацијентима и њиховим породицама, занемарују пацијенте и офрље лече (или уопште не лече и развлаче/завлаче поготову старије пацијенте док не буде касно)- најбоље је да се нишки КЦ припоји ветеринарском инстититу (ако их хоће).

  • Smuk

    15:51 // 25. 2. 2021.

    Prema narodu koga leče - takvi su i lekari, doktori, medEcinsko osoblje itd...Šalim se , lekari će i da se nauče ali teško da će da izleče "narod"! Narod je divna kategorija , pod malim uslovom : da bude koliko-toliko pismen i da zna šta hoće , opet pod uslovom da ne voli da mulja i da ima koliko-toliko svesti šta je dobro za njega ! Ti , mali uslovi su isuviše veliki!
    Komentar neće biti objavlje

  • Mika

    15:54 // 25. 2. 2021.

    Kako se sve to lepo uklapa.Posto ce UKC NIS biti drugorazredni institut izlazi da je normalno sto su u vreme Corone ogroman broj med.sestara sa vsegodisnjim iskustvom na odredjeno dobilo otkaze,a raspisuje se konkurs aprila za pripravnike bez iskustva.Dakle VD Direktore UKC NIS Vama su potrebne VASE sestre bez iskustva jer one sa iskustvom su potrebne za Beograd li pak za inostranstvo.

    • Natalija.

      16:59 // 25. 2. 2021.

      Milka cim ovoliko LAZES jasno je da si TIGRICA.
      FAN i bot Tigra.
      Nego ovjasni ti nama KOLIKO TIH TVOJIH SESTARA IMA SREDNJU MWDICINSKU SKOLU.
      Ne racucunjuci VECERNJU tj prekvalifikaciju ,koja je bila prvopriznata kod TIGRA...

  • BATA

    15:55 // 25. 2. 2021.

    Periferija uvek mora biti na periferiji.Naravno VISE PARA opet za BG.Nema razvoja ,ravnomernog, za ovu zemlju.Tako su nam oteli aerodrom.Nislije na republickim funkcijama ne rade za grad.Poniznost partijska .Verovatno ce i novi direktor UKC aminiovati.Pa dosta za njegovog mandata.Promenio se naziv ustanove,od KCN na UKC.Nis a i sve ispod BG mora ostati u vazalnom odnosu.Centar za migrante i ......

  • Sasa

    17:13 // 25. 2. 2021.

    Dok jugoistok Srbije ne postane autonomna pokrajina, kao Vojvodina, Nis ce stagnirati u razvoju.

  • Sistem

    19:39 // 25. 2. 2021.

    Ali zanimjlivo ,isti scenario iz iste kuhinje zna se režiser ,više postaje smešno, tužna objava i onda hvalospevi i lavina komentara koja nema veze sa kc Niš nego su lični interesi u pitanju,a ispastace osoblje i pacijenti u Nišu. Atelje 212

    • Prst na celo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      20:10 // 25. 2. 2021.

      Blago tebi sa takvim razmisljanjem.Da li hoces nedao bog da molis nekog u Zavod za zdrav. osiguranje da ti potpisu da vodis nekog na lecenje u Bg???

  • Goran

    19:53 // 25. 2. 2021.

    Da nije dr Milic nikad Nis ne bih video Kardiohirurgiju.Opremljena Klinika kao da je u Svajcerskoj.Zasto da nam sve klinike nisu takve.

    • Mika

      20:08 // 25. 2. 2021.

      Komentar ti je adekvatan nivou pismenosti koji si pokazao ovim komentarom.

  • Miki harmoniki od Gagija

    23:04 // 25. 2. 2021.

    Koji lik Mika! Ogoljeni botic Zube.Kakve li je privilegije uzivao i sta je radio ? Otvoreno stao protiv Nislija.Zatalasa ce se,oseca se u vazduhu.

  • Juznjak

    23:30 // 25. 2. 2021.

    Samo neka poslanici sa juga cute jer je tako rekao AV, kad budu bolesni lecice ih baba vracare a sada neka cute. Sve za Beograd i Vojvodinu, tako je klinika u umesto u Nisu napravljena u Kamenici, a sta drugo da ocekujete kada su vam u vladi sve Bosanci pa i predsednik, a oni zive u Beogradu eventualno u Novom Sadu.

  • Wat

    00:53 // 26. 2. 2021.

    Ovo je totalna glupost. Ja sam imao tu nesrecu da se operisem u Nemackoj na Univerzitetskoj Klinici, i ta klinika je vazila za jednu od najboljih u Nemackoj. U UK se pumpa novac mimo reda bas kako bi se studenti uveli u vode sto bolje i sa novim tehnologijama.

    Da ne pricam o tome sto Nis, ako se ne varam, ima jednu od najboljih klinika za transplantaciju i kardiohirurgiju.

    • zigmund

      12:40 // 26. 2. 2021.

      epa grdno se varaš,transplatacija u Nišu je katastrofa ,govorim iz ISKUSTVA

  • Otreznite se

    08:07 // 26. 2. 2021.

    Prof.Milic je tako objasnio da nema coveka da nije razumeo.Tacno je da je Jug potlacen u svemu.Drugo razredni gradjani Srbije.Podrzavamo prof. Milica

  • Manojlovic Marko

    18:27 // 26. 2. 2021.

    To je tacno tako,nema dovoljno strucnosti,i humanosti u NKC.... TO ZNAJU I DR.. Ništa novo???????

  • Janko

    15:23 // 27. 2. 2021.

    Ne da smanje rejtig nego ukinuti sto pre i razmontiraju Medicinski fakultet jer zdravstvo u Nisu je jedan od najvecih generatora, mita, korupcije i dobro poznatog nepotizma, manje ce ovaj grad i drzavu da kosta lecenje pacijenata u Australiji nego finansiranje ove rupe bez dna. Jadni pacijenti od pohlepnih lekara nikako da ih na'rane, o odgovornosti za nesavesno lecenje ni pomena.

    • Smuk

      19:40 // 27. 2. 2021.

      @Janko : Bravo , ti si jedan od mnogih retko pametnih ljudi ! Žao mi je što te ranije nisu pitali - pre nego je Med. fakultet "generisao mito , korupciju itd"... A , zamisli - Nikola Tesla konstruisao generator a nije te ni konsultovao . Da ga nije konstruisao , Med. fakultet ne bi ni bio "generator" svega najgorega u Srbiji i svi , mi , bili bi srećni , zadovoljni sa 700€ u džepu!
      Šteta !

    • Milos

      07:11 // 28. 2. 2021.

      Znaci bolje da ugasimo deo zdravstva umesto da dovedemo tuzilastvo da ocisti problem sa korupcijom.

      Ponovo resavamo posledice umesto uzroka.

      A za 20 godina cemo da gasimo porodilista, jer nemamo zdravstvo da decu odrzimo u zivotu.

  • Dr

    21:55 // 2. 3. 2021.

    Eh, moj državni sekretaru prof.Radovanoviću, stidi se...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: