Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 22. 5. 2012.

| Društvo

Leskovac: Direkcija svakog trećeg dana u blokadi

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Osmospratnica  velika 1

Račun JP Direkcija za urbanizam i izgradnju tokom prošle godine bio je u blokadi 128 dana, što je otežavalo rad ovog kolektiva zaduženog za realizaciju najvećeg broja investicija u Leskovcu.

Prema zvaničnim podacima Direkcije za urbanizam i izgrandju, početkom godine kolektiv je dugovao nešto više od 196 miliona dinara.

Najveće obaveze su prema JP Elektrodistribucija i sa tim kolektivom potpisan je sporazum o reprogramu duga bez kamate od oko 39,5 miliona dinara.

Direkcija Preduzeću za puteve Vranje početkom godine dugovalo je 17,7 miliona i Produktu iz Pečenjevca oko 31,3 miliona dinara.

Leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju uspela je tokom minule godine da od fizičkih lica naplatu naknadu za uređenje građevinskog zemljišta u inosu od 13,8 miliona, što je oko 11 odsto potraživanja, a od pravnih lica naplaćeno je nešto više od 115 miliona dinara ili oko 46 odsto fakturisanih računa.

Direkcija najviše potražuje od nekadašnjih društvenih preduzeća gde promena vlasničke strukture nije uspela ili je u tim kolektivima u toku postupak stečaja ili likvidacije i naplata dugovanja je pod velikim znakom pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ceda

    12:58 // 10. 7. 2012.

    kad cete ove betonske cevi kod semafora u radnickoj ukloniti ili cemo ih mi stanari zgrade jedne veceri uparkirati na sred raskrsnice,tada cete valjda doci!!!!!!

  • Aleksandar Jovanovic

    21:39 // 26. 5. 2012.

    Lopovska firma....Vec 16 godina pokusavam da naplatim otimacinu od strane Direkcije...i uskoro cu...tako da ce biti u blokadi i za mojih 7 miliona dinara...i mnoooooooogoooooooo kamate...Pozdrav

  • Branislav manic

    21:02 // 23. 5. 2012.

    Nisam clan ni jedne partije strani sam drzavljanin,vlasnik sam jedne strane firme.
    Imam prelepo iskustvo sa direkcijom da cu ubrzo da im podnesem tuzbu na na njihov rad za nadoknadu stete i izgubljene dobiti,mozda misle da necu nista postici,mozda i necu ali obavestio sam i ambasadu.Pa ce vidimo sta ce biti.U svakom slucaju ako se nesto dokaze na osnovu k.prijava koje sam podneo ganjacu ih do kraju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: